Kagedronningens rosenbrød

Kagedronningens rosenbrød 

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Det er noget mere luftigt i det end de rosenbrød, du kender fra bageren – men ikke desto mindre lækkert og lidt mindre ’syndigt’.

Glæd dig til dette lækre, friskbagte rosenbrød med fugtig glasur og en duft af sommer. Opskriften er fra bogen "Bagelyst" skrevet af kagedronningen Annemette Voss, der vandt Den Store Bagedyst på DR1.

Se opskriften herunder.

Læs om bogen Bagelyst >>



Antal 12 personer

Ingredienser til gærdej:
∙ 2½ dl mælk
∙ 150 g smør
∙ 50 g gær
∙ 1 æg
∙ 500-600 g hvedemel
∙ 2 spsk sukker
∙ ½ tsk salt
∙ 1 tsk kardemomme
∙ 1 æg til pensling

Ingredienser til glasur
∙ 300 g flormelis
∙ 2 spsk rosenvand
∙ lidt vand
∙ sukkerkugler til pynt
∙ evt. kandiserede roser

Tilberedning af gærdej
∙ Lun mælk og smør i en gryde, til det er fingervarmt. Hæld det over i en skål og opløs gæren i mælkesmørret. Tilsæt ægget, halvdelen af hvedemelet, sukker, salt og kardemomme og rør det rigtigt godt sammen med en grydeske. Ælt resten af melet ind i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være fedtet og kun lige akkurat slippe fingrene. <link https: www.kvindeguiden.dk _self>∙ Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
∙ Ælt dejen let og form den til 2 lange, lidt flade brød, ca. 10-12 cm brede. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
∙ Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne på overfladen.

Glasur:
∙ Rør en glasur af flormelis, rosenvand og frugtfarve, tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
∙ Kom glasuren på brødet, dekorer med kandiserede roser, sukkerkugler eller glimmer og skær det i 3-4 cm brede stykker ved servering.

Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager 

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft 

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet 

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager. Uhmm!

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid 

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon 

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sådan tilbereder du den klassiske sandwich med skinke og ost 

Godt brød, lufttørret skinke, sprød hjertesalat, forårsløg og peberfrugt, og med den mest delikate dressing med dijonsennep og akaciehonning. Den klassiske sandwich med skinke og ost er altid populær, skøn at have med i madpakken på jobbet såvel som udflugten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade 

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing 

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^