Franske klassikere med Bocuse!

Franske klassikere med Bocuse! 

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret !

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her er masser af inspiration til den erfarne kok, men alle opskrifter og anvisninger er så enkle, at de kan følges af enhver.
Der er opskrifter på alt fra supper til souffléer, og vi har fået forlaget FADLs tilladelse til at bringe opskriften på en rigtig, dejlig fransk efterårret: Braiseret kalveskank - Jarret de veau à la ménagère.

>" target="_blank">Bogen kan bestilles hos Saxo.dk til særpris >>



Jarret de veau à la ménagère

Ingredienser:
∙ 1 kalveskak 1,5 kg
∙ 80 g smør
∙ 1 stort løg
∙ 250 g. nye gulerødder
∙ 2 modne tomater
∙ 10 ml. tør hvidvin
∙ 200 ml. kalvefond
∙ 1 lille suppevisk
∙ Salt & peber

Sådan gør du:
∙ Krydr kalveskanken med salt og peber, og brun den af på alle sider i smør, helst i en ovnfast, oval gryde. Mens skanken bruner, skæres løgene i store tern, gulerødderne skæres i skiver og tomaterne flås og hakkes. Tilsæt løg og gulerødder, og lad dem sautere let. Tilsæt så de hakkede tomater, og lad dem blive lidt bløde
∙ Hæld hvidvinen og kalvefonden over. Tilsæt suppevisken, og læg låg på. Sæt enten gryden i ovenen ved 180 grader, eller lad den simre over lavt blus i 2 timer. Tag suppevisken op inden servering.
∙ Servér kalveskanken i et dybt fad omgivet af grønsagerne og dyppet med væsken fra tilberedningen.

Tip:
∙ Denne fyldige ret gør sig godt med frisk pasta vendt med smør.

Sensommer
Havens høst 

En stille sensommeraften i haven, bare i selskab med solbærbuskene og edderkopperne. En søndag, hvor man tager sig sammen til at høste æblerne og pærerne, inden de ender på græsplænen til glæde for orm og hvepse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Simregryde med æbler  

Den asiatisk inspirerede simregryde med æbler er hurtig at tilberede og smager så fuglene synger. Opskriften er udviklet af kogebogsforfatteren Lone Kjær for Gartneribrugets Afsætningsudvalg.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marineret citronæble 

Med æbler i hus, kan man tilberede alverdens lækkerier. Æbler kan nydes morgen, middag og aften – til hverdag og fest. Prøv æblestykker i din morgenyoghurt, din smoothie eller juice, nyd dem til frokost i salaten eller råkosten, i kager og muffins - og til middag med stegt lever, stegt flæsk - eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Stegte skrubber 

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Fra Rasmus Grønbechs 'Fisk på gaflen' for du opskriften på stegte skrubber. Super nemt og lækkert!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Gammeldags æblekage 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem til en skøn, klassisk dessert: Gammeldags kold æblekage!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomatbrød med mozzarella 

Skønne tomatbrød! Perfekt til det lille mellemmåltid eller som tilbehør til et godt stykke fisk eller kød. Prøv også at servere de friskbagte tomatbrød med 'sort smør'. Se opskrifterne her!

Læs mere
Raw Ratatouille
Opskrifter & råvarer
Raw Ratatouille 

Fra Susy Grundahls livsstilsbog "Retrokuren", bringer vi her en ret med hele paletten af farver, smag og vitaminer. Tilbered dig en god kop urtete, som du kan nyde til madlavningen, for det tager lidt tid at skære alle grønsagerne i små bitte stykker - altså helt petit!

Læs mere
De lækreste friske forårsruller
Opskrifter & råvarer
De lækreste friske forårsruller 

Til friske forårsruller serveres alle ingredienser risnudler & grøntsager, så man hver især selv tilbereder sin yndlings rulle. En lækker, oplagt ret med sommerens friske grøntsager !

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fiber-knækbrød 

Anette Harbech Olesens opskrift på de lækreste hjemmelavede fiber-knækbrød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Laksetatar & ørredmousse 

Smørrebrødsguru Ida Davidsens ideer til forårets frokostbord.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^