Franske klassikere med Bocuse!

Franske klassikere med Bocuse! 

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret !

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her er masser af inspiration til den erfarne kok, men alle opskrifter og anvisninger er så enkle, at de kan følges af enhver.
Der er opskrifter på alt fra supper til souffléer, og vi har fået forlaget FADLs tilladelse til at bringe opskriften på en rigtig, dejlig fransk efterårret: Braiseret kalveskank - Jarret de veau à la ménagère.

>" target="_blank">Bogen kan bestilles hos Saxo.dk til særpris >>



Jarret de veau à la ménagère

Ingredienser:
∙ 1 kalveskak 1,5 kg
∙ 80 g smør
∙ 1 stort løg
∙ 250 g. nye gulerødder
∙ 2 modne tomater
∙ 10 ml. tør hvidvin
∙ 200 ml. kalvefond
∙ 1 lille suppevisk
∙ Salt & peber

Sådan gør du:
∙ Krydr kalveskanken med salt og peber, og brun den af på alle sider i smør, helst i en ovnfast, oval gryde. Mens skanken bruner, skæres løgene i store tern, gulerødderne skæres i skiver og tomaterne flås og hakkes. Tilsæt løg og gulerødder, og lad dem sautere let. Tilsæt så de hakkede tomater, og lad dem blive lidt bløde
∙ Hæld hvidvinen og kalvefonden over. Tilsæt suppevisken, og læg låg på. Sæt enten gryden i ovenen ved 180 grader, eller lad den simre over lavt blus i 2 timer. Tag suppevisken op inden servering.
∙ Servér kalveskanken i et dybt fad omgivet af grønsagerne og dyppet med væsken fra tilberedningen.

Tip:
∙ Denne fyldige ret gør sig godt med frisk pasta vendt med smør.

Kalkun i chili-chokoladesauce
Opskrifter & råvarer
Kalkun i chili-chokoladesauce 

Kalkun og chokolade .. Det lyder måske mærkeligt, men denne ret smager helt forrygende af dejlige krydderier, tomat og et touch af mørk chokolade, der runder smagen af. Og opskriften er enkelt: Lad kalkunkød simrer i stærk, krydret tomatsauce med sesamfrø, og server retten med quinua, salat og evt.…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter 

En grøn salat er populær i madpakken, ikke kun fordi den udgør et let, sundt og mættende måltid, men fordi den kan varieres i det uendelige med alverdens skønne ingredienser.

Couscousalaten med falafler er fx ideel til madpakken. Opskriften her er udviklet af Ditte Ingemann fra den populære…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Søl-tang er den nye sunde bacon  

Tang er en sund spise og et bæredygtigt alternativ til en lang række populære dagligvarer som fx bacon og pasta. Men mange af os vil nødig undvære smagen af bacon og pasta, så derfor er det en rigtig god nyhed, at Irma fremover forhandler to nye tangprodukter fra Seamore; tangpasta og tangbacon, der…

Læs mere
Tomatpesto
Opskrifter & råvarer
Tomatpesto 

Tomatpesto smager fantastisk og kan f.eks. anvendes til pastaretter, salater, pizza og dip og er nemt at lave selv.

Læs mere
Sensommer
Pitasandwich med kirsebær 

Fra Arla´s køkken bringer vi med tilladelse opskriften på en en frisk og delikat sensommersandwich med friske kirsebær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor bør du nyde sæsonens nye gulerødder 

De nye, små gulerødder er så søde, sprøde og saftige, at man næsten ikke kan nok af dem. Og så er det jo en kendt sag, at guleroden er lidt af en supergrøntsag og en god kilde til blandt andet A-vitamin og mineralerne kalium og jod. Samtidig viser ny dansk forskning, at et dagligt indtag af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær, fåreyoghurt og Oreo´s 

Kombiner Oreo chokoladesmag med jordbær og vilde urter: skovmærke, rødknæ og skovsyre. En helt ny og eventyrlig lækker mundfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvid aspargessuppe 

Danske, hvide asparges er en stor delikatesse, men fås kun i maj og juni! Prøv dem i denne lækre suppe af friske hvide asparges. De friske asparges gør hele forskellen!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Omelet med tofu 

Tofu er et traditionelt asiatisk sojaprodukt, som har vundet stor popularitet i vesten, ikke mindst blandt veganere og vegetarer. Tofu er fedt- og kaloriefattigt, og indeholder proteiner svarende til en tredjedel af proteinindholdet i magert oksekød.
Med sin neutrale smag er tofu god i mange…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sandwichboller med hvid hvede 

I en tid, hvor det grove, rustikke brød hitter, er almindelige hjemmebagte sandwichboller nærmest lidt syndige. Men bytter man den almindelige hvedemel ud med hvid hvedemel, så får man fuldkornets sundhedsfremmende egenskaber og samtidig en lys og lækker bolle med en fin og mild smag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^