Franske klassikere med Bocuse!

Franske klassikere med Bocuse! 

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret !

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her er masser af inspiration til den erfarne kok, men alle opskrifter og anvisninger er så enkle, at de kan følges af enhver.
Der er opskrifter på alt fra supper til souffléer, og vi har fået forlaget FADLs tilladelse til at bringe opskriften på en rigtig, dejlig fransk efterårret: Braiseret kalveskank - Jarret de veau à la ménagère.

>" target="_blank">Bogen kan bestilles hos Saxo.dk til særpris >>



Jarret de veau à la ménagère

Ingredienser:
∙ 1 kalveskak 1,5 kg
∙ 80 g smør
∙ 1 stort løg
∙ 250 g. nye gulerødder
∙ 2 modne tomater
∙ 10 ml. tør hvidvin
∙ 200 ml. kalvefond
∙ 1 lille suppevisk
∙ Salt & peber

Sådan gør du:
∙ Krydr kalveskanken med salt og peber, og brun den af på alle sider i smør, helst i en ovnfast, oval gryde. Mens skanken bruner, skæres løgene i store tern, gulerødderne skæres i skiver og tomaterne flås og hakkes. Tilsæt løg og gulerødder, og lad dem sautere let. Tilsæt så de hakkede tomater, og lad dem blive lidt bløde
∙ Hæld hvidvinen og kalvefonden over. Tilsæt suppevisken, og læg låg på. Sæt enten gryden i ovenen ved 180 grader, eller lad den simre over lavt blus i 2 timer. Tag suppevisken op inden servering.
∙ Servér kalveskanken i et dybt fad omgivet af grønsagerne og dyppet med væsken fra tilberedningen.

Tip:
∙ Denne fyldige ret gør sig godt med frisk pasta vendt med smør.

Opskrifter & råvarer
Mortensaften kan julen planlægges 

Tirsdag, den 10. november, fejres Mortens Aften med generalprøve på lækkerier, der serveres juleaften. De senere år synes traditionen imidlertid at være gået lidt i glemmebogen, for selvom det er en hyggelig anledning til at spise god mad og tage hul på juleplanlægningen, så rummer traditionen ikke…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Klimavenlig opskrift: Arme riddere med kanelstegte pærer 

Når det kommer til at spise klimavenligt, så kommer vi ikke uden om, at det blandt andet gælder om at nedbringe madspild ved at få mest muligt ud af de madvarer, vi køber. I bogen ’Grønt i front i køkkenet’ deler Ditte Ingemann ud af de miljøvenlige råd og opskrifter, som egner sig til rester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler 

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kulørte kålhoveder 

Kål er efterårets gode, grove grøntsag. Desværre ender de flotte fiberbomber ofte i de samme lidt kedelige retter. Men det behøver ikke være så svært at forvandle kålen til lækre, velsmagende retter. Muligheder er utallige med de mange slags kål: hvid-, rød-, spids-, savoj-, rosen-, grøn-, og den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
6 x varme, skønne drikke 

Når kulden bider, snuden løber eller når man bare trænger til at forkæle sig selv og en god ven, så er det herligt med en skøn varm drik, som gør godt for både sjæl og krop.

Læs mere
Fuldkornsspeltboller
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornsspeltboller 

Ninka-Bernadette Mourtisons sunde, rustikke fuldkornsspeltboller, er en rigtig favorit. Opskriften, som vi her bringer, er fra bogen Kernesund Mad, skrevet af Ninka-Bernadette Mauritson og Thorbjörg Hafsteinsdottir.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble 

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Ristet mysli med råchokolade 

Glad for yoghurt eller skyr med drys på toppen? Så skal du prøve denne opskrift på knasende sprød og super delikat mysli med råchokolade. Opskriften er udarbejdet af den populære svenske konditor, Elisabeth Johanssons, som blandt andet har skrevet de super inspirerende bøger 'Vild med chokolade' og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Karamel popcorn 

Byt HARIBO-posen ud med knasende lækre hjemmelavede karamelpopcorn. De er super nemme at fremstille, smager fantastisk og dufter så skønt, at tænderne løber i vand.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet tomatketchup 

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grundingrediens - 'Love apples' - er fra 1812. Siden gik den krydrede tomatsovs under navne som 'katchup' eller 'catsup', som blev til vor dages 'ketchup'.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^