Franske klassikere med Bocuse!

Franske klassikere med Bocuse! 

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret !

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her er masser af inspiration til den erfarne kok, men alle opskrifter og anvisninger er så enkle, at de kan følges af enhver.
Der er opskrifter på alt fra supper til souffléer, og vi har fået forlaget FADLs tilladelse til at bringe opskriften på en rigtig, dejlig fransk efterårret: Braiseret kalveskank - Jarret de veau à la ménagère.

>" target="_blank">Bogen kan bestilles hos Saxo.dk til særpris >>



Jarret de veau à la ménagère

Ingredienser:
∙ 1 kalveskak 1,5 kg
∙ 80 g smør
∙ 1 stort løg
∙ 250 g. nye gulerødder
∙ 2 modne tomater
∙ 10 ml. tør hvidvin
∙ 200 ml. kalvefond
∙ 1 lille suppevisk
∙ Salt & peber

Sådan gør du:
∙ Krydr kalveskanken med salt og peber, og brun den af på alle sider i smør, helst i en ovnfast, oval gryde. Mens skanken bruner, skæres løgene i store tern, gulerødderne skæres i skiver og tomaterne flås og hakkes. Tilsæt løg og gulerødder, og lad dem sautere let. Tilsæt så de hakkede tomater, og lad dem blive lidt bløde
∙ Hæld hvidvinen og kalvefonden over. Tilsæt suppevisken, og læg låg på. Sæt enten gryden i ovenen ved 180 grader, eller lad den simre over lavt blus i 2 timer. Tag suppevisken op inden servering.
∙ Servér kalveskanken i et dybt fad omgivet af grønsagerne og dyppet med væsken fra tilberedningen.

Tip:
∙ Denne fyldige ret gør sig godt med frisk pasta vendt med smør.

Opskrifter & råvarer
Romkugler - En lækker, lille mundfuld 

Mens vi venter på, at det bliver tid til hjemmebagte julesmåkager, så kan kan jo nyde disse små, tænderløbende lækre romkugler. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Morgengrød med frugtmos 

En herlig grød til både børn og voksne. God at starte dagen på, og lægger en god bund for en aktiv dag. Kan toppes med lidt hakkede mandler og friske bær - og skal det være ren forkælelse, så kom lidt ekstra sirup på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser 

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble 

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i…

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Æblesolbærtærte 

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pestobagt brosme på tomatchutney 

Nyd brosme, lyssej eller lange i en herlig ret, hvor der er lagt vægt på smag og de gode råvarer. Chutneyen fungerer til en hver slags fisk, både som sauce og tilbehør, og kan nydes varm, lun eller kold.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt 

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Æblepeberrod - Suveræn til stegt fisk! 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i mange af sensommerens middagsretter. Her får du opskriften på en særlig skøn ret med æble.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede tyttebær: Sådan tørrer du tyttebær 

Sensommerens fine tyttebær er en delikatesse, der smager skønt i mange sammenhæng. Tyttebær er blandt andet velegnet til syltning og kompot som tilbehør til vildt eller fjerkræ. De små bær kan ganske vist spises rå, men de har en besk lidt smag, og fungerer derfor bedst, når de er tilberedt. …

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^