Franske klassikere med Bocuse!

Franske klassikere med Bocuse! 

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret !

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her er masser af inspiration til den erfarne kok, men alle opskrifter og anvisninger er så enkle, at de kan følges af enhver.
Der er opskrifter på alt fra supper til souffléer, og vi har fået forlaget FADLs tilladelse til at bringe opskriften på en rigtig, dejlig fransk efterårret: Braiseret kalveskank - Jarret de veau à la ménagère.

>" target="_blank">Bogen kan bestilles hos Saxo.dk til særpris >>



Jarret de veau à la ménagère

Ingredienser:
∙ 1 kalveskak 1,5 kg
∙ 80 g smør
∙ 1 stort løg
∙ 250 g. nye gulerødder
∙ 2 modne tomater
∙ 10 ml. tør hvidvin
∙ 200 ml. kalvefond
∙ 1 lille suppevisk
∙ Salt & peber

Sådan gør du:
∙ Krydr kalveskanken med salt og peber, og brun den af på alle sider i smør, helst i en ovnfast, oval gryde. Mens skanken bruner, skæres løgene i store tern, gulerødderne skæres i skiver og tomaterne flås og hakkes. Tilsæt løg og gulerødder, og lad dem sautere let. Tilsæt så de hakkede tomater, og lad dem blive lidt bløde
∙ Hæld hvidvinen og kalvefonden over. Tilsæt suppevisken, og læg låg på. Sæt enten gryden i ovenen ved 180 grader, eller lad den simre over lavt blus i 2 timer. Tag suppevisken op inden servering.
∙ Servér kalveskanken i et dybt fad omgivet af grønsagerne og dyppet med væsken fra tilberedningen.

Tip:
∙ Denne fyldige ret gør sig godt med frisk pasta vendt med smør.

Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve 

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang 

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg 

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry 

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost 

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts 

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat 

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg 

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme 

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk pæretærte 

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^