Fiskesuppe

Fiskesuppe  

- med karry & lime ...

(1450 kJ / 340 kcal per portion)

4 portioner

Ingredienser …:
∙ 1 gulerod i små tern
∙ 1 løg i små tern
∙ Lidt olie eller margarine til stegning
∙ 7,5 dl fiskebouillon
∙ 1 spsk. god karry
∙ Skal og saft fra en lime
∙ 2 spsk. Maizena Lys Jævner
∙ 400 gr. Fisk, fx laks, sej, rødfisk eller rødtunge
∙ 1 flaske Cremefine til Madlavning 7 % eller 15 %
∙ 200 g pillede rejer
∙ Lidt frisk spinat
∙ Salt og friskkværnet peber


Sådan gør du …:
∙ Svits løg og gulerod i fedtstoffet et par minutter, uden at de tager farve.
∙ Tilsæt karry, limeskal og bouillon og lad det simre i 15 minutter.
∙ Drys 1-2 spsk. Maizena i og rør grundigt igennem.
∙ Skær fisken i tern og læg dem ned i suppe.
∙ Tilsæt Cremefine.
∙ Lad fisken simre svagt i et par minutter, indtil den er mør.
∙ Tilsæt rejer og kom en håndfuld friske spinatblade i.
∙ Smag til med limesaft, salt og peber.
∙ Server suppen med groft brød.


Opskrifter & råvarer
Camilla Plums tips til asparges 

Grønne asparges skal ikke skrælles. Det nederste stykke er som regel træet, og det skal væk, selv om der ryger en del asparges på det.

Læs mere
Jordbær 'cheese' kage med mandelbund
Opskrifter & råvarer
Jordbær 'cheese' kage med mandelbund 

Fra Lisbeth Tordendahl smukke og inspirerende bog 'Det søde - sundhed & nydelse', bringer vi her opskriften på den mest delikate jordbær 'cheese' kage med mandelbund.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mandelmarengs med friske bær 

Fine marengs mundfulde med friske bær og vaniljeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Madtrend: Bowls 

Bowls, en af de seneste års hotteste foodtrends, har bidt sig fast som sund og hurtig 'comfort food'. I en travl hverdag, hvor der er fokus på at begrænse madspild, hvor mange af os bor alene, og hvor familier med fritidsaktiviteter og lange arbejdsdage ofte spiser på forskellige tidspunkter, er mad…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Er du med på lidt grøntsagssnyderi? 

Grønt er sundt, men langt fra så populært hos børnefamilier, som det burde være. Men rundt omkring i de små hjem er især kvinder blevet gode til at pakke grøntsagerne ind i familiens livretter, så vitaminerne stadig kommer indenbords, viser en ny undersøgelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sunde, mættende chufa kiks 

Med chufamel, olivenolie og et mix af dine favorit nødder, gryn kerner og/eller frø, kan du hurtigt og nemt bage alletiders lækre og mættende kiks. Perfekt til den lille sult og som sund snack, men også i yoghurten som delikat granola.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vinterminestrone 

Bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindahl er tilbage – denne gang med vegetarbogen 'Green Kitchen derhjemme', der præsenterer mere end 100 vegetariske opskrifter – alle familiens favoritter – som igen og igen er på menuen i deres eget køkken. Læs mere om bogen, og få parrets opskrift på…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med chufa? 

Måske er du vild med chufa, fordi chufamel tilføjer en mild og lækker smag i dine brød og boller? Eller måske kan du bare ikke stå for smagen af et glas cremet, spansk horchata? Det kan også være, at du bare nyder, at have fundet en snack, som både mætter og holder maven i gang? Med de små chufa har…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kyllingebryst med vinter-ratatouille 

Honningmarineret kyllingebryst og vinter-ratatouille med aubergine, peber og gulerod. Uhmmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cremet gulerodssuppe 

Gulerødder er billige, sunde, mættende og fulde af smag, og er gode i efterårets gryderetter - og som her, hvor de er blendet til en skøn og cremet gulerodssuppe med revet ingefær, hvidløg, appelsinsaft, koriander og græsk youghurt.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^