Fiskesuppe

Fiskesuppe  

- med karry & lime ...

(1450 kJ / 340 kcal per portion)

4 portioner

Ingredienser …:
∙ 1 gulerod i små tern
∙ 1 løg i små tern
∙ Lidt olie eller margarine til stegning
∙ 7,5 dl fiskebouillon
∙ 1 spsk. god karry
∙ Skal og saft fra en lime
∙ 2 spsk. Maizena Lys Jævner
∙ 400 gr. Fisk, fx laks, sej, rødfisk eller rødtunge
∙ 1 flaske Cremefine til Madlavning 7 % eller 15 %
∙ 200 g pillede rejer
∙ Lidt frisk spinat
∙ Salt og friskkværnet peber


Sådan gør du …:
∙ Svits løg og gulerod i fedtstoffet et par minutter, uden at de tager farve.
∙ Tilsæt karry, limeskal og bouillon og lad det simre i 15 minutter.
∙ Drys 1-2 spsk. Maizena i og rør grundigt igennem.
∙ Skær fisken i tern og læg dem ned i suppe.
∙ Tilsæt Cremefine.
∙ Lad fisken simre svagt i et par minutter, indtil den er mør.
∙ Tilsæt rejer og kom en håndfuld friske spinatblade i.
∙ Smag til med limesaft, salt og peber.
∙ Server suppen med groft brød.


Miljø
Restemad: Klatkager med bær og nødder 

Med rester af risengrød, lidt mel, et æg og vaniliesukker, får man hurtigt de lækreste klatkager, som kan nydes med friske bær og kompot, og nødder på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 4 lækre og mættende grødopskrifter 

Julen nærmer sig – en jul og nogle juledage som for mange af os bliver meget anderledes, end vi er vant til. Nedlukninger i store dele af landet gør, at mange igen arbejder hjemmefra. Juledagene er ikke tæt pakket med julefrokoster og arrangementer, og vi kommer ikke til at se lige så mange…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk nougat 

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Syltede rødløg 

Syltede rødløg er herligt sur-sødt tilbehør til sandwichen og den hjemmelavede burger eller hotdog. De fine røde løg er også dekorative og dejlige i salater, til osten, til steaks og laks. Det er nemt, at sylte rødløg, og de kan snildt holde et par uger på køl.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grød med æble, kanel og mandler 

Go classic med denne ’retrogrød’, der smager af barndom, og som vores bedsteforældrene serverede den. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som har toppet den skønne, mættende grød med æble, kanel og hakkede mandler.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Overnight oats 

’Overnight oats’ er til dig, der vil røre din grød sammen om aftenen med havregryn, hørfrø, skyr og vaniljepulver og glæde dig til at nyde den om morgenen med en most banan, grofthakkede mandler og blåbær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Smoothie med havre og ingefær 

Skal morgenmaden drikkes, kan det gøres med denne ’havre og ingefær smoothie’. Her en skøn opskrift med banan, der tilføjer lidt sødme til drikken.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Granola 

Gylden, sprød granola med sunde ingredienser. Brug den som topping på yoghurt, koldskål, greenies, smoothies og chiagrød - eller spis den med plantemælk på eller drysset på en salat. Det er overraskende godt!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tranebærsyltetøj  

Tranebærsyltetøj er en alsidig lækkeri, og kan blandt andet nydes som tilbehør til æbleskiver, is, risalamande, tærter, lagkager, pandekager og vafler. Men den syrlig, søde syltetøj og også helt fantastisk til ost og vildt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Varm æbledrik med ingefær 

En ganske enkel opskrift på en super dejlig drik. God at varme sig på!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^