Fiskesuppe

Fiskesuppe  

- med karry & lime ...

(1450 kJ / 340 kcal per portion)

4 portioner

Ingredienser …:
∙ 1 gulerod i små tern
∙ 1 løg i små tern
∙ Lidt olie eller margarine til stegning
∙ 7,5 dl fiskebouillon
∙ 1 spsk. god karry
∙ Skal og saft fra en lime
∙ 2 spsk. Maizena Lys Jævner
∙ 400 gr. Fisk, fx laks, sej, rødfisk eller rødtunge
∙ 1 flaske Cremefine til Madlavning 7 % eller 15 %
∙ 200 g pillede rejer
∙ Lidt frisk spinat
∙ Salt og friskkværnet peber


Sådan gør du …:
∙ Svits løg og gulerod i fedtstoffet et par minutter, uden at de tager farve.
∙ Tilsæt karry, limeskal og bouillon og lad det simre i 15 minutter.
∙ Drys 1-2 spsk. Maizena i og rør grundigt igennem.
∙ Skær fisken i tern og læg dem ned i suppe.
∙ Tilsæt Cremefine.
∙ Lad fisken simre svagt i et par minutter, indtil den er mør.
∙ Tilsæt rejer og kom en håndfuld friske spinatblade i.
∙ Smag til med limesaft, salt og peber.
∙ Server suppen med groft brød.


Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder? 

Kender du sæsonens skønne rødder; rødbede, grønkål, gulerød, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, rodselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål? I februar bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Her bringer vi fun facts om…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Jordskokkesuppe 

Den lille, knudrede jordskokke er en herlig delikatesse, der spises rå, bagte, som mos eller, som her, i Marie Melchiors skønne suppe.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerødder med timian 

Pandestegte gulerødder og pastinakker er super nemme at tilberede på pande, og kan fx nydes som fantastisk tilbehør til lammefrikadeller og linsesalat med tomat, men er også lækre at dyppe i hjemmelavet guacamole.

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne 

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade 

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder 

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Miljø
De officielle kostråd får klima på menuen 

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. Det er kostråd udarbejdet på baggrund af videnskabelige studier, skriver DTU Fødevareinstituttet, som sammen med de nye anbefalinger har udsendt en video, der kort forklarer, hvordan valget af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vild med rødder: Derfor hitter rodfrugter i danske køkkener 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en kilde til vigtige næringsstoffer, men er også helt uundværlige i vinterens skønne retter.

Savner du inspiration til mad med rodfrugter, så kan vi varmt anbefale den smukke, indbydende bog…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fuldkornsbrød har krumme og smag 

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at spise fuldkorn - men det allervigtigste ved fuldkorn er, at det giver brødet god krumme og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvid hvedemel er fuldkornsmel 

Mange tror, at fuldkorn kun er de synlige kerner i fx rugbrød, men fuldkorn er mere end det! For fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. Det vigtige er, at alle dele af kornet er brugt – også skaldele og kim. Det er nemlig her, at de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Derfor er…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^