Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Fisk er en klimaansvarlig spise

Det er muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken mad vi serverer, hvis vi vil bidrage til at mindske CO2-udledningen. Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb. Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød, hvorimod fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige.

 

Ingredienser til fiskeruller

  • 300 g skrubbefilet
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk st. koriander
  • 1 lille reven løg
  • salt og peber fra kværn
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl hvidvin

Opskrift

  • Ca. 100 g af fisken hakkes fint og krydres med krydderierne til en fars.
  • Tag de resterende 200 g fileter og læg lidt fiskefars på hver filet.
  • Rul fisken sammen som en roulade og saml den med en tandstik.
  • Læg fiske rullerne i et ovnfast fad med 1-2 dl hvidvin i bunden. 
  • Dryp citronsaft, salt, peber og lidt karry over og bag dem i ovnen ved 220C i ca. 20 min.

Ingredienser til æblekompot

  • 1 madæble skrællet og skåret i både
  • 4 løg i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knivspids presset hvidløg
  • ½ dl balsamico
  • lidt meget finthakket frisk rosmarin
  • 2 tsk honning

Opskrift

  • Varm olien i en sauterpande. Vend æble, rosmarin og løg i og lad det sautere til løget er glasklart i farven.
  • Tilsæt så hvidløget og sauter et minuts tid. Tilsæt balsamico, honning, salt og peber og lad retten simre med låg i 15 min.
  • Tag låget af og lad smagen koncentreres ved at simre i yderligere 10-15 min.

Ingredienser til pasta med agurkevinaigrette

  • 70 g pasta - evt. nedkølet
  • ½ agurk uden kerner, blendet
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 3 tsk olie
  • salt og peber fra kværn

Opskrift

  • Kog pastaen og vend alle de øvrige ingredienser sammen til agurkevinaigrette.
  • Smag den til og vend den i pastaen.

Læs mere om Kostkompagniets arbejde

Flere dejlige fiskeopskrifter på 2gangeomugen.dk

 

 

Silkeblød dressing
Opskrifter & råvarer
Silkeblød dressing 

Fromage frais er et glimrende produkt til flere formål, og kan også anbefales til at lave dressing.

Læs mere
Ugens opskrift
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift  

Skinkesteg med bulgur-Otto og smørstegte porrer på salat.

Læs mere
Ugens opskrift fra kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra kostkompagniet 

Smørstegt skrubbe, Toscanakål og majspandekager

4900 kJ/ 1166 kcal

Læs mere
Ugens opskrift fra kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift fra kostkompagniet 

Makrel med Couscous i lun spinatsalat

4914 kJ/ 1170 kcal.

Læs mere
Ugens opskrift
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift 

fra KostkompagnietFiskefrikadeller med rødløgs- og æbleremoulade, nye kartofler og grillet aubergine.4695 kJ/ 1118 kcal.

Læs mere
Ugens opskrift
Opskrifter & råvarer
Ugens opskrift 

Fra KostkompagnietBraiserede svinekoteletter i sommerkål og kartofler med hvidløgssmør. - 4860 kJ/ 1157 kcal

Læs mere
Minipizza Margerita
Opskrifter & råvarer
Minipizza Margerita 

... steak i pesto og aspargessalatUgens opskrift fra Kostkompagniet4857 kJ/ 1156 kcal

Læs mere
Kokossuppe med fisk og nudler
Opskrifter & råvarer
Kokossuppe med fisk og nudler  

Ugens opskrift fra Kostkompagniet

4819 kJ/ 1147 kcal

Læs mere
And og fennikel
Opskrifter & råvarer
And og fennikel 

... stegt i honning med æble- gulerodssalat i rygeostcreme og hvedebrød4829 kJ / 1150 kcal

Læs mere
Ugens fra Kostkompagniet
Opskrifter & råvarer
Ugens fra Kostkompagniet 

Kalkunlår stegt med æbler og broccoli med dild- og agurkevinaigrette.2189 kJ/ 521 kcal -

Tilberedningstid: 75 min.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^