Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Fisk er en klimaansvarlig spise

Det er muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken mad vi serverer, hvis vi vil bidrage til at mindske CO2-udledningen. Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb. Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød, hvorimod fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige.

 

Ingredienser til fiskeruller

  • 300 g skrubbefilet
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk st. koriander
  • 1 lille reven løg
  • salt og peber fra kværn
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl hvidvin

Opskrift

  • Ca. 100 g af fisken hakkes fint og krydres med krydderierne til en fars.
  • Tag de resterende 200 g fileter og læg lidt fiskefars på hver filet.
  • Rul fisken sammen som en roulade og saml den med en tandstik.
  • Læg fiske rullerne i et ovnfast fad med 1-2 dl hvidvin i bunden. 
  • Dryp citronsaft, salt, peber og lidt karry over og bag dem i ovnen ved 220C i ca. 20 min.

Ingredienser til æblekompot

  • 1 madæble skrællet og skåret i både
  • 4 løg i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knivspids presset hvidløg
  • ½ dl balsamico
  • lidt meget finthakket frisk rosmarin
  • 2 tsk honning

Opskrift

  • Varm olien i en sauterpande. Vend æble, rosmarin og løg i og lad det sautere til løget er glasklart i farven.
  • Tilsæt så hvidløget og sauter et minuts tid. Tilsæt balsamico, honning, salt og peber og lad retten simre med låg i 15 min.
  • Tag låget af og lad smagen koncentreres ved at simre i yderligere 10-15 min.

Ingredienser til pasta med agurkevinaigrette

  • 70 g pasta - evt. nedkølet
  • ½ agurk uden kerner, blendet
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 3 tsk olie
  • salt og peber fra kværn

Opskrift

  • Kog pastaen og vend alle de øvrige ingredienser sammen til agurkevinaigrette.
  • Smag den til og vend den i pastaen.

Læs mere om Kostkompagniets arbejde

Flere dejlige fiskeopskrifter på 2gangeomugen.dk

 

 

Sommerkager - smukt og enkelt
Opskrifter & råvarer
Sommerkager - smukt og enkelt  

Sommeren står for døren med friske, syrlige bær i alle former og farver. Bærrene gør sig godt i sprødt bagværk sammen med den søde, runde smag af mandelmel.

Læs mere
Bagte kartofler, rødløg og auberginer
Opskrifter & råvarer
Bagte kartofler, rødløg og auberginer  

Bagte kartofler, rødløg og auberginer er fantastisk tilbehør i mange sammenhæng – også til forårets grillede fisk eller bøf ...

Læs mere
Orientalsk fiskesuppe
Opskrifter & råvarer
Orientalsk fiskesuppe 

Torsken er en sund og mager fisk, særligt rig på jod og selen. Kødet er hvidt og saftigt og fås fersk eller frosset. Her en opskrift på en skøn orientalsk fiskesuppe …

Læs mere
Hakkebøf med biks og små spejlæg
Opskrifter & råvarer
Hakkebøf med biks og små spejlæg 

En ægte klassiker: Et stykke godt rugbrød højt belagt med biksemad, hakkebøf og spejlæg.

Læs mere
Kalkun i appelsin
Opskrifter & råvarer
Kalkun i appelsin  

- med timian, fennikel og med rosenkål i honning. Mmmmmm !

Læs mere
Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos
Opskrifter & råvarer
Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos  

Ugens sunde opskrift fra Kostkompagniet er stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt ...

Læs mere
Nudler med lynstegte grøntsager
Opskrifter & råvarer
Nudler med lynstegte grøntsager 

Herlig wok-ret med nudler, lynstegte grøntsager og kalkun eller svinekød i strimler ...

Læs mere
5 gode stænger med sundere energi
Opskrifter & råvarer
5 gode stænger med sundere energi 

Skønne, sunde frugtstænger. En nem opskrift fra Pia Krøyers nye og superinspirerende opskriftsamling ...

Læs mere
Gratineret fisk i aubergine
Opskrifter & råvarer
Gratineret fisk i aubergine 

Skøn kombination af fisk, aubergine, tomat med frisk oregano og parmesan ...

Læs mere
Vintersuppe
Opskrifter & råvarer
Vintersuppe 

Zuppa di Verdure e Fagioli til 4 pers.Vintersuppe med bønner og store grønsagsstykker. Hentet fra den nye kogebog "Aldrig har italiensk mad været mere sexet" ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^