Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Fisk er en klimaansvarlig spise

Det er muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken mad vi serverer, hvis vi vil bidrage til at mindske CO2-udledningen. Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb. Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød, hvorimod fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige.

 

Ingredienser til fiskeruller

  • 300 g skrubbefilet
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk st. koriander
  • 1 lille reven løg
  • salt og peber fra kværn
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl hvidvin

Opskrift

  • Ca. 100 g af fisken hakkes fint og krydres med krydderierne til en fars.
  • Tag de resterende 200 g fileter og læg lidt fiskefars på hver filet.
  • Rul fisken sammen som en roulade og saml den med en tandstik.
  • Læg fiske rullerne i et ovnfast fad med 1-2 dl hvidvin i bunden. 
  • Dryp citronsaft, salt, peber og lidt karry over og bag dem i ovnen ved 220C i ca. 20 min.

Ingredienser til æblekompot

  • 1 madæble skrællet og skåret i både
  • 4 løg i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knivspids presset hvidløg
  • ½ dl balsamico
  • lidt meget finthakket frisk rosmarin
  • 2 tsk honning

Opskrift

  • Varm olien i en sauterpande. Vend æble, rosmarin og løg i og lad det sautere til løget er glasklart i farven.
  • Tilsæt så hvidløget og sauter et minuts tid. Tilsæt balsamico, honning, salt og peber og lad retten simre med låg i 15 min.
  • Tag låget af og lad smagen koncentreres ved at simre i yderligere 10-15 min.

Ingredienser til pasta med agurkevinaigrette

  • 70 g pasta - evt. nedkølet
  • ½ agurk uden kerner, blendet
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 3 tsk olie
  • salt og peber fra kværn

Opskrift

  • Kog pastaen og vend alle de øvrige ingredienser sammen til agurkevinaigrette.
  • Smag den til og vend den i pastaen.

Læs mere om Kostkompagniets arbejde

Flere dejlige fiskeopskrifter på 2gangeomugen.dk

 

 

Kylling med krydderurter
Opskrifter & råvarer
Kylling med krydderurter  

Fra Sandra Puglieses bog "Kvinde, optimér din kost", bringer vi her opskriften på en skøn og hormonvenlig ret ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skotske ingefærscones 

Uhmmm, duften af ingefær. Nyd det fine krydderi i disse skotske ingefærscones.

Læs mere
Brunch på dåse
Opskrifter & råvarer
Brunch på dåse  

Fra bogen "Dåseskjul", bringer vi her opskrifter på en skøn og hurtig brunch - på dåse !

Læs mere
Anne Bechs Scruffins
Opskrifter & råvarer
Anne Bechs Scruffins 

Fra Anne Bechs populære bog "Fit på 100 dage" bringer vi her opskriften på rugbrødsboller med masser af smag, sundt fedt og kagefornemmelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dekadent chokoladekage - Green Kitchen Stories 

Hvis du er glad for vegetarretter, så kender du måske allerede David Frenkiel og Luise Vindahls blog, Green Kitchen Stories. Her inspirerer parret mennesker verden over til at lave lækre, sunde og grønne måltider. Og nu har de fyldt en kogebog på 250 sider med alverdens nye, skønne opskrifter på…

Læs mere
Amerikansk køkken
Opskrifter & råvarer
Amerikansk køkken 

Opskrifter på lækkerier fra det amerikanske køkken f.eks. mashed potatoes, blt-sandwich, bagels, popovers og pies ...

Læs mere
Hakkebøf med råstegte kartofler
Opskrifter & råvarer
Hakkebøf med råstegte kartofler 

Ugens opskrift er herlig enkel, fedtfattig - og smager skønt: Hakkebøf med råstegte kartofler, tomatsauce og salat ...

Læs mere
Chokolade-fondue med sprøde grissini
Opskrifter & råvarer
Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Læs mere
Søde, sprøde grissini
Opskrifter & råvarer
Søde, sprøde grissini 

Her får du opskriften på Claus Meyers sprøde, søde grissini ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kernebrød 

Fra Jane Faerbers inspirerende bog 'LCHF – Spis dig mæt og glad' bringer vi her opskriften på det populære og super lækre kernebrød. Vil man spise efter LCHF-principperne skal man undgå kornprodukter, men brødet her kan være et fint overgangsbrød for dem, som har svært ved at slippe den sidste…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^