Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Fisk er en klimaansvarlig spise

Det er muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken mad vi serverer, hvis vi vil bidrage til at mindske CO2-udledningen. Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb. Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød, hvorimod fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige.

 

Ingredienser til fiskeruller

  • 300 g skrubbefilet
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk st. koriander
  • 1 lille reven løg
  • salt og peber fra kværn
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl hvidvin

Opskrift

  • Ca. 100 g af fisken hakkes fint og krydres med krydderierne til en fars.
  • Tag de resterende 200 g fileter og læg lidt fiskefars på hver filet.
  • Rul fisken sammen som en roulade og saml den med en tandstik.
  • Læg fiske rullerne i et ovnfast fad med 1-2 dl hvidvin i bunden. 
  • Dryp citronsaft, salt, peber og lidt karry over og bag dem i ovnen ved 220C i ca. 20 min.

Ingredienser til æblekompot

  • 1 madæble skrællet og skåret i både
  • 4 løg i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knivspids presset hvidløg
  • ½ dl balsamico
  • lidt meget finthakket frisk rosmarin
  • 2 tsk honning

Opskrift

  • Varm olien i en sauterpande. Vend æble, rosmarin og løg i og lad det sautere til løget er glasklart i farven.
  • Tilsæt så hvidløget og sauter et minuts tid. Tilsæt balsamico, honning, salt og peber og lad retten simre med låg i 15 min.
  • Tag låget af og lad smagen koncentreres ved at simre i yderligere 10-15 min.

Ingredienser til pasta med agurkevinaigrette

  • 70 g pasta - evt. nedkølet
  • ½ agurk uden kerner, blendet
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 3 tsk olie
  • salt og peber fra kværn

Opskrift

  • Kog pastaen og vend alle de øvrige ingredienser sammen til agurkevinaigrette.
  • Smag den til og vend den i pastaen.

Læs mere om Kostkompagniets arbejde

Flere dejlige fiskeopskrifter på 2gangeomugen.dk

 

 

Opskrifter & råvarer
Yogi Yellow gulerodssuppe 

Fra Jerk W. Langer og Louise Bruuns opmuntrende og inspirende guide 'Super 5:2' bringer vi her opskriften på en fyldig, sund og smagfuld suppe.

Læs mere
Kartoffelbrød
Opskrifter & råvarer
Kartoffelbrød 

'Mission sund – 12 uger, 12 nye vaner' er Michelle Kristensens guide til, hvordan man får ændret uhensigtsmæssige livsstilsvaner. Fra bogen bringer vi her opskriften på det lækreste kartoffelbrød.

Læs mere
Hellefisk med spicy peanutbuttersauce
Opskrifter & råvarer
Hellefisk med spicy peanutbuttersauce 

Den smagfulde hellefiskefilet serveres med en krydret peanutbuttersauce. Hertil quinoa, mango-chutney og sprød salat ...

Læs mere
Lam i hvidvin
Opskrifter & råvarer
Lam i hvidvin 

En læser har sendt os denne dejlige opskrift på lam i hvidvin, som hun synes vi andre også skal have glæde af i kulden.

Læs mere
Fransk nougat - Opskrift
Opskrifter & råvarer
Fransk nougat - Opskrift 

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse.

Læs mere
Orzotto
Opskrifter & råvarer
Orzotto 

Fra Sandra Puglieses kogebog "Smag på Livet", som er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, bringer vi her opskriften på en skøn Orzotto.

Læs mere
Godmorgen- & godaftengrød
Opskrifter & råvarer
Godmorgen- & godaftengrød 

En grød der mætter godt om morgenen og virker beroligende om aftenen ...

Læs mere
Franske klassikere med Bocuse!
Opskrifter & råvarer
Franske klassikere med Bocuse! 

I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret !

Læs mere
Kalvefilet med cassoulet og kantareller
Opskrifter & råvarer
Kalvefilet med cassoulet og kantareller 

Opskrift på fin sensommermad: Kalvefilet med cassoulet og kantareller. Opskriften er udarbejdet af Skuespilhusets Restaurant Ofelia.

Læs mere
Bouilliabaisse
Opskrifter & råvarer
Bouilliabaisse 

Byen Marseille er ophavsstedet for den klassiske seafood-suppe Bouilliabaisse, der har været kendt i århundreder. Tilbered suppen og server med den klassiske franske sprøde baguette.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^