Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Fisk er en klimaansvarlig spise

Det er muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken mad vi serverer, hvis vi vil bidrage til at mindske CO2-udledningen. Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb. Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød, hvorimod fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige.

 

Ingredienser til fiskeruller

  • 300 g skrubbefilet
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk st. koriander
  • 1 lille reven løg
  • salt og peber fra kværn
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl hvidvin

Opskrift

  • Ca. 100 g af fisken hakkes fint og krydres med krydderierne til en fars.
  • Tag de resterende 200 g fileter og læg lidt fiskefars på hver filet.
  • Rul fisken sammen som en roulade og saml den med en tandstik.
  • Læg fiske rullerne i et ovnfast fad med 1-2 dl hvidvin i bunden. 
  • Dryp citronsaft, salt, peber og lidt karry over og bag dem i ovnen ved 220C i ca. 20 min.

Ingredienser til æblekompot

  • 1 madæble skrællet og skåret i både
  • 4 løg i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knivspids presset hvidløg
  • ½ dl balsamico
  • lidt meget finthakket frisk rosmarin
  • 2 tsk honning

Opskrift

  • Varm olien i en sauterpande. Vend æble, rosmarin og løg i og lad det sautere til løget er glasklart i farven.
  • Tilsæt så hvidløget og sauter et minuts tid. Tilsæt balsamico, honning, salt og peber og lad retten simre med låg i 15 min.
  • Tag låget af og lad smagen koncentreres ved at simre i yderligere 10-15 min.

Ingredienser til pasta med agurkevinaigrette

  • 70 g pasta - evt. nedkølet
  • ½ agurk uden kerner, blendet
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 3 tsk olie
  • salt og peber fra kværn

Opskrift

  • Kog pastaen og vend alle de øvrige ingredienser sammen til agurkevinaigrette.
  • Smag den til og vend den i pastaen.

Læs mere om Kostkompagniets arbejde

Flere dejlige fiskeopskrifter på 2gangeomugen.dk

 

 

Opskrifter & råvarer
Cremet jordskoksuppe & grahams flute 

Nem opskrift på en skøn suppe og gode grahams flute udarbejdet af kok Bent J. Megzari Andreasen, Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dansk frugt og grønt har færre pesticidrester end udenlandsk 

Hvis du vil have færrest mulige pesticidrester, kan du med fordel kigge efter den del af frugt og grønt, hvor der står 'DK' som oprindelsesland. Her er der nemlig væsentligt færre pesticidrester end i frugt og grønt, som stammer fra udlandet. Det viser årets pesticidrapport fra DTU…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Claus Holms simregryde 

En simregryde er god i årets kolde måneder, for her får du kombineret årstidens sunde, grove grøntsager og rødder i en smagfuld og nem ret. Selve forberedelsen tager faktisk ikke ret lang tid … i hvert tilfælde ikke, hvis du følger Claus Holms opskrift, som vi bringer her. Når du først har…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kotelet med æble 

Grillet kotelet med æble, gulerod, løg og courgette.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skinkemignon med coleslaw 

Fra Kostkompagniet kommer her en skøn efterårsret med ovnstegt skinkemignon, klassisk risotto og coleslaw.

Læs mere
Frugt & bær på glas & flaske
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Laksestykker med lun rødkålssalat 

Super nem, sund og lækker ret med laks og rødkål.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brombærkage 

Fra Tanja Tings dejlige bog 'Pure Goodness', bringer vi opskriften på en saftig kage med brombær, blåbær, mandel- og kokosmel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Palæo-morgenmuffins 

Skønne, sunde godmorgen-muffins med masser af god smag. Tanja Tings muffinopskrift er fuld af proteiner, gode fedtstoffer og fibre fra kerner, frø og nødder samt bær, der fremmer fordøjelsen. De nemme muffins kan bages i forvejen og holde sig i 5–6 dage i køleskabet.

Læs mere
Inspiration til alt det nye grønne
Sommer
Inspiration til alt det nye grønne 

Hellig jer for en stund til de grønne sager fuldt ud, eller skær kød og fisk ned til et absolut minimum, hvor I kun bruger det som pynt i de salater og andre nemme retter, I vælger. Der er ikke nogen grund til spise andet end netop dét, der er allerbedst nu og i højsæson: vores gode danske frugt og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^