Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Fisk er en klimaansvarlig spise

Det er muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken mad vi serverer, hvis vi vil bidrage til at mindske CO2-udledningen. Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb. Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød, hvorimod fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige.

 

Ingredienser til fiskeruller

  • 300 g skrubbefilet
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk st. koriander
  • 1 lille reven løg
  • salt og peber fra kværn
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl hvidvin

Opskrift

  • Ca. 100 g af fisken hakkes fint og krydres med krydderierne til en fars.
  • Tag de resterende 200 g fileter og læg lidt fiskefars på hver filet.
  • Rul fisken sammen som en roulade og saml den med en tandstik.
  • Læg fiske rullerne i et ovnfast fad med 1-2 dl hvidvin i bunden. 
  • Dryp citronsaft, salt, peber og lidt karry over og bag dem i ovnen ved 220C i ca. 20 min.

Ingredienser til æblekompot

  • 1 madæble skrællet og skåret i både
  • 4 løg i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knivspids presset hvidløg
  • ½ dl balsamico
  • lidt meget finthakket frisk rosmarin
  • 2 tsk honning

Opskrift

  • Varm olien i en sauterpande. Vend æble, rosmarin og løg i og lad det sautere til løget er glasklart i farven.
  • Tilsæt så hvidløget og sauter et minuts tid. Tilsæt balsamico, honning, salt og peber og lad retten simre med låg i 15 min.
  • Tag låget af og lad smagen koncentreres ved at simre i yderligere 10-15 min.

Ingredienser til pasta med agurkevinaigrette

  • 70 g pasta - evt. nedkølet
  • ½ agurk uden kerner, blendet
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 3 tsk olie
  • salt og peber fra kværn

Opskrift

  • Kog pastaen og vend alle de øvrige ingredienser sammen til agurkevinaigrette.
  • Smag den til og vend den i pastaen.

Læs mere om Kostkompagniets arbejde

Flere dejlige fiskeopskrifter på 2gangeomugen.dk

 

 

Sensommer
Pitasandwich med kirsebær 

Fra Arla´s køkken bringer vi med tilladelse opskriften på en en frisk og delikat sensommersandwich med friske kirsebær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor bør du nyde sæsonens nye gulerødder 

De nye, små gulerødder er så søde, sprøde og saftige, at man næsten ikke kan nok af dem. Og så er det jo en kendt sag, at guleroden er lidt af en supergrøntsag og en god kilde til blandt andet A-vitamin og mineralerne kalium og jod. Samtidig viser ny dansk forskning, at et dagligt indtag af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær, fåreyoghurt og Oreo´s 

Kombiner Oreo chokoladesmag med jordbær og vilde urter: skovmærke, rødknæ og skovsyre. En helt ny og eventyrlig lækker mundfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvid aspargessuppe 

Danske, hvide asparges er en stor delikatesse, men fås kun i maj og juni! Prøv dem i denne lækre suppe af friske hvide asparges. De friske asparges gør hele forskellen!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Omelet med tofu 

Tofu er et traditionelt asiatisk sojaprodukt, som har vundet stor popularitet i vesten, ikke mindst blandt veganere og vegetarer. Tofu er fedt- og kaloriefattigt, og indeholder proteiner svarende til en tredjedel af proteinindholdet i magert oksekød.
Med sin neutrale smag er tofu god i mange…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sandwichboller med hvid hvede 

I en tid, hvor det grove, rustikke brød hitter, er almindelige hjemmebagte sandwichboller nærmest lidt syndige. Men bytter man den almindelige hvedemel ud med hvid hvedemel, så får man fuldkornets sundhedsfremmende egenskaber og samtidig en lys og lækker bolle med en fin og mild smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sund og slank med fisk 

Vidste du, at fisk faktisk er en relativt mager spise, og samtidig kilde til rigtig gode næringsstoffer, som D-vitamin, jod og selen?

Læs mere
Forår
Hornfisk med strandtzatziki og strandkarse 

Det er sæson for hornfisk, så har du fiskeentusiaster i familien, så er det oplagt at pakke fiskegrej og -stang og tage på hornfisketur. Hornfisk er en dejlig spisefisk, ikke mindst når den den serveres med hjemmerørt remoulade eller en cremet tzatziki fuld af vilde strandurter. Fra Thomas Laursens…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fiskeostekage 

Med bogen ’Forunderlig mad: Serveringer, der overrumpler dine sanser’ præsenterer færøske Katrin Joensen-Næs opskrifter på delikate retter med nye, anderledes og overraskende råvaresammensætninger. Fra bogen får du her opskriften på Katrins skønne fiskeostekage. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Urtechokolade 

Nu kommer Lene Tvedegaards enestående dejlige bestseller 'Krydderurter - Bogen for urteelskere' i ny udgave. Fra bogen bringer vi her en skøn idé til, hvordan du nemt fremstiller den herligste urtechokolade. Mums!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^