Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Fisk er en klimaansvarlig spise

Det er muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken mad vi serverer, hvis vi vil bidrage til at mindske CO2-udledningen. Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb. Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød, hvorimod fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige.

 

Ingredienser til fiskeruller

  • 300 g skrubbefilet
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk st. koriander
  • 1 lille reven løg
  • salt og peber fra kværn
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl hvidvin

Opskrift

  • Ca. 100 g af fisken hakkes fint og krydres med krydderierne til en fars.
  • Tag de resterende 200 g fileter og læg lidt fiskefars på hver filet.
  • Rul fisken sammen som en roulade og saml den med en tandstik.
  • Læg fiske rullerne i et ovnfast fad med 1-2 dl hvidvin i bunden. 
  • Dryp citronsaft, salt, peber og lidt karry over og bag dem i ovnen ved 220C i ca. 20 min.

Ingredienser til æblekompot

  • 1 madæble skrællet og skåret i både
  • 4 løg i både
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knivspids presset hvidløg
  • ½ dl balsamico
  • lidt meget finthakket frisk rosmarin
  • 2 tsk honning

Opskrift

  • Varm olien i en sauterpande. Vend æble, rosmarin og løg i og lad det sautere til løget er glasklart i farven.
  • Tilsæt så hvidløget og sauter et minuts tid. Tilsæt balsamico, honning, salt og peber og lad retten simre med låg i 15 min.
  • Tag låget af og lad smagen koncentreres ved at simre i yderligere 10-15 min.

Ingredienser til pasta med agurkevinaigrette

  • 70 g pasta - evt. nedkølet
  • ½ agurk uden kerner, blendet
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk vineddike
  • 1 lille fed presset hvidløg
  • 3 tsk olie
  • salt og peber fra kværn

Opskrift

  • Kog pastaen og vend alle de øvrige ingredienser sammen til agurkevinaigrette.
  • Smag den til og vend den i pastaen.

Læs mere om Kostkompagniets arbejde

Flere dejlige fiskeopskrifter på 2gangeomugen.dk

 

 

Opskrifter & råvarer
Broccoli- og baconsalat  

Fra diætist Diana Kaisers 'Ned i vægt med LCHF' får du her alletiders sprøde og lækre mayonnaisesalat med rå broccoli, ristede bacon og solsikkekerner. Opskriften er en af bogens mange, der alle sporer dig ind på en livsstil med LCHF-kost, som kan hjælpe dig til stabilt blodsukker og samtidig at nå…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Læskende lækre smoothies 

Syv nemme opskrifter på bløde, cremede smoothies fulde af frugt og smag. Et skønt mellemmåltid, hvis du trænger til lidt let, læskende og sundt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet grønt peach melba  

Opskriften på sommerens smukkeste salat er udviklet af madskribent og foodstylist for Sæson, Lone Kjær. Salaten, der på skønneste vis kombinerer den fine frugtsmag af ferskener og hindbær med sommerens krydderurter, passer til stort set alt fra grillen.

Læs mere
Sommer
Rubs af friske krydderurter 

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Læs mere
Sommer
Spidskål 

I juni er det sæson for spidskål, også kaldet sommerkål. Spidskål er en alsidig kål, der både kan nydes rå i salater, men også er helt fantastisk grillet eller dampet, som her i Kostkompagniets opskrift på dampet spidskål med ærter og bacon.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Broccolipande 

En pragtfuld, sund - og frem for alt nem opskrift på tilberedning af broccoli i pande. En delikatesse, der kan nydes som den er, evt. med lidt dip til eller som tilbehør til fx et kød eller kylling.

Læs mere
Sommer
Lone Kjærs græske salat på grillede løg  

For Dansk Gartneri og Sæson.dk har madskribent og foodstylist Lone Kjær udarbejdet opskriften på en herlig salat, der vækker ferieminder tilsat grillede løg og masser af velsmag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tzatziki 

Den græske klassiker er et særlig godt match til sommermaden, hvor der lige mangler en dressing med en frisk og krydret hvidløgssmag. Tzatziki er både godt til grillet fisk og -kylling såvel som til salater - eller på et stykke godt brød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plums tips til asparges 

Grønne asparges skal ikke skrælles. Det nederste stykke er som regel træet, og det skal væk, selv om der ryger en del asparges på det.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^