Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Opskrifter & råvarer
Hjemmebagt knækbrød 

Her får du opskriften på verdens hurtigste og lækreste knækbrød. Ideelle til både madpakken, som lækkert alternativ til gæste-snack eller som små mellemmåltids-hapsere ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Timm Vladimir: Kylling i peanutbuttersauce 

I 'Små retter stor smag' præsenterer Timm Vladimir alverdens små, smagfulde retter inspireret af blandt andet det sydamerikanske- og afrikanske køkken. Fra bogen bringer vi her Timms opskrift på kylling i peanutbuttersauce, en ret han har fået af en god ven fra Elfenbenskysten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Trine Hahnemanns Ricottaspinat polpettiner 

Når Trine Hahnemann besøger Peralta i Toscana bliver der tilberedt måltider af lokale råvarer. Hos en lokal fårebonde i bjergene ved Casoli får hun god pecorino og frisk ricotta til retten ricottaspinat polpettiner. Opskriften er en af mange skønne toskanske retter i Trines bog 'Peralta'. Vi bringer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lauras salsa verde 

Under sine besøg i Peralta Toscana, har Trine Hahnemann lært Laura at kende. Laura har, sammen med sin mand Giovanni og deres tre børn, boet i Peralta i mere end 25 år. I bogen 'Peralta' beskriver Trine sin store begejstring for Laura og hendes evne til at tilberede enkle og ukomplicerede retter med…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rustikt madbrød 

Opskriften på en skønt madbrød, perfekt til frokosten og til sandwich ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ærte- og myntekrebinetter 

Fra Yotam Ottolenghis grønne kogebog 'Plenty more - Forny dit grønne køkken', bringer vi her opskriften på fine grønne krebinetter, som både kan nydes som tilbehør til hovedretten, og som forret eller snack.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tarte Tatin - Fransk pæretærte 

Sæsonens saftige pærer er hovedingrediensen i denne frankinspireret opskrift på Tarte tatin.

Læs mere
Sensommer
Havens høst 

En stille sensommeraften i haven, bare i selskab med solbærbuskene og edderkopperne. En søndag, hvor man tager sig sammen til at høste æblerne og pærerne, inden de ender på græsplænen til glæde for orm og hvepse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Simregryde med æbler  

Den asiatisk inspirerede simregryde med æbler er hurtig at tilberede og smager så fuglene synger. Opskriften er udviklet af kogebogsforfatteren Lone Kjær for Gartneribrugets Afsætningsudvalg.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marineret citronæble 

Med æbler i hus, kan man tilberede alverdens lækkerier. Æbler kan nydes morgen, middag og aften – til hverdag og fest. Prøv æblestykker i din morgenyoghurt, din smoothie eller juice, nyd dem til frokost i salaten eller råkosten, i kager og muffins - og til middag med stegt lever, stegt flæsk - eller…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^