Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pære-gulerodssuppe 

Med Sebastian Randrup Winter Nielsens super nemme opskrift og nogle enkle og billige ingredienser, kan du tilberede alletiders herlige gulerodssuppe sødet med sensommerens pærer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Cremet jordskoksuppe & grahams flute 

Nem opskrift på en skøn suppe og gode grahams flute udarbejdet af kok Bent J. Megzari Andreasen, Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dansk frugt og grønt har færre pesticidrester end udenlandsk 

Hvis du vil have færrest mulige pesticidrester, kan du med fordel kigge efter den del af frugt og grønt, hvor der står 'DK' som oprindelsesland. Her er der nemlig væsentligt færre pesticidrester end i frugt og grønt, som stammer fra udlandet. Det viser årets pesticidrapport fra DTU…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Claus Holms simregryde 

En simregryde er god i årets kolde måneder, for her får du kombineret årstidens sunde, grove grøntsager og rødder i en smagfuld og nem ret. Selve forberedelsen tager faktisk ikke ret lang tid … i hvert tilfælde ikke, hvis du følger Claus Holms opskrift, som vi bringer her. Når du først har…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kotelet med æble 

Grillet kotelet med æble, gulerod, løg og courgette.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skinkemignon med coleslaw 

Fra Kostkompagniet kommer her en skøn efterårsret med ovnstegt skinkemignon, klassisk risotto og coleslaw.

Læs mere
Frugt & bær på glas & flaske
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Laksestykker med lun rødkålssalat 

Super nem, sund og lækker ret med laks og rødkål.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brombærkage 

Fra Tanja Tings dejlige bog 'Pure Goodness', bringer vi opskriften på en saftig kage med brombær, blåbær, mandel- og kokosmel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Palæo-morgenmuffins 

Skønne, sunde godmorgen-muffins med masser af god smag. Tanja Tings muffinopskrift er fuld af proteiner, gode fedtstoffer og fibre fra kerner, frø og nødder samt bær, der fremmer fordøjelsen. De nemme muffins kan bages i forvejen og holde sig i 5–6 dage i køleskabet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^