Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Opskrifter & råvarer
Ristede mandler 

Ristede nødder er en rigtig dejlig og sund snack. Alle nødder kan ristes gyldne og sprøde, men mandler er, med deres delikate smag og sunde egenskaber, et sikkert hit!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brunch som hos Wulff & Konstali 

Brunch er et hit, når familie og venner samles, og kan ikke mindst blive en skøn start på en dag fuld af fælles aktiviteter. Forårets mange helligdage inviterer til hyggelig og uformel samvær, og her er brunchen oplagt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sesam-krydrede soba nudler 

Ligesom sushi, tempura og ramen, så er soba nudler en vigtig del af det traditionelle japanske køkken. De tynde boghvede nudler, der i sig selv ikke smager af så meget, nydes varme som kolde med den stærke wasabi og friskrevet ingefær. Og så er soba perfekte i wokretter med krydrede tofuterninger,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Filet mignon med rodfrugter og pebersauce 

Stykker af den møreste oksemørbrad med vinterrodfrugter som gulerod, persillerod, rødbede og pastinak og en herlig pebersauce.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bruschetta con cannellini e olio nuovo 

Fra Lise Septimius Kroghs usædvanlig smukke kogebog 'Italiens hjerte', deler hun her opskriften på Bruschetta con cannellini e olio nuovo.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lav dine egne ristede løgringe 

Lav sprøde, hjemmeristede løgringe til burgeren, hotdoggen og som lækker snack.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot og godt 

Selvom vejret i disse dag viser sig fra sin bedste side, er det stadig temmelig koldt og blæsende - og så er det godt med skål varm, stærk chili con carne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffel- & porresuppe 

Dage med slud og sne indbyder til hjemmehygge og varme supper. Her er opskriften på en cremet kartoffel-porresuppe, som med lidt ristet skinke og friskt brød udgør et herligt, sundt og mættende måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot stuff - Mad der varmer 

Vejret er til slumretæpper og spicy gryderetter, og den stærke chili får lov til at krydre skønne retter som chili con carne, thailandsk Tom Yum suppe og indisk Chicken tikka masala. Det smager herligt og varmer helt ud i tåspidserne. Men har man været lidt for rundhåndet med krydderiet eller har…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tips og opskrifter til lækker restemad i juledagene 

Få den lækreste restemad på tallerkenen i juledagene: Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydende kartofler i farsen.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^