Chokolade-fondue med sprøde grissini

Chokolade-fondue med sprøde grissini  

Fra Claus Meyers nye, skønne bog Chokolade bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini ...

Fra Claus Meyers skønne bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self>"Chokolade" bringer vi opskriften på mørk chokolade-fondue med søde, sprøde grissini.

CHOKOLADEFONDUE

4–6 personer

Ingredienser:
• 400 g mørk chokolade, mindst 60%
• 3½ dl piskefløde
• 4 hele nelliker
• 1 hel kanelstang
• ½ vaniljestang
• evt. 2 spsk. mørk rom

Tilbehør:
• Søde, sprøde grissini (<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Opskrift >>)
• Frisk og syltet frugt

Sådan gør du:

• Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.
• Kom fløde, nelliker, kanel og flækket, udskrabet vaniljestang og -korn i en lille gryde, og bring det i kog.
• Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad fløden trække i 10 minutter, så den infuseres med de skønne krydderier.
• Fjern nelliker, kanel og vaniljestang.
• Sæt gryden over igen, og varm på ny fløden op til kogepunktet.
• Hæld den varme fløde over i den finthakkede chokolade lidt ad gangen.
• Rør imens med en gummidejskraber, og lad den varme fløde smelte chokoladen.
• Tilsæt evt. 2 spsk. rom, når chokoladeblandingen virker homogen.
• Varm forsigtigt chokoladefonduen op i en lille gryde, til den er godt varm. Hæld den straks over i en varm porcelænsskål, og hold den varm med et fyrfadslys under, hvis det er et rigtigt fonduesæt du har.

Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^