Agnete og Poul Wulffs inspirerende opskriftsamling er fuld af nemme opskrifter på små indbydende skålserveringer.

Brunch som hos Wulff & Konstali 

Brunch er et hit, når familie og venner samles, og kan ikke mindst blive en skøn start på en dag fuld af fælles aktiviteter. Forårets mange helligdage inviterer til hyggelig og uformel samvær, og her er brunchen oplagt.

En brunch er særlig vellykket, når udvalget er stort, og når der også er overskud til at tænke på gæster, der fx ikke spiser kød, eller som ikke kan tåle gluten. Med Agnete og Poul Wulffs nye bog 'Brunch til fester og hyggelige dage' får man masser inspiration til et fantastisk brunchbord og de bedste opskrifter fra den legendariske brunch, som parret serverer på deres restauranter 'Wulff & Konstali'.

Øllebrød med et delikat bounty-twist

Øllebrød er en fantastisk måde at bruge rugbrødsrester på og undgå madspild. I stedet for at smide rugbrødsresterne ud, kan du fryse dem ned og gemme dem til en lækker omgang øllebrød.

Her får du en opskrift på øllebrød smagt til med god chokolade og kokosflager.

4 portioner 

Ingredienser

  • 150 g rugbrød
  • 2 dl hvidtøl
  • 1 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk muscovadosukker
  • God mørk chokolade
  • 4 spsk ristede kokosflager

Opskrift

  1. Blend rugbrødsskiverne, kom dem i en gryde sammen med hvidtøl og vand, og kog under låg i 15 minutter
  2. Smag grøden til med salt og muscovadosukker, og tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis grøden er blevet for tyk
  3. Skrab tynde flager af en god mørk chokolade, og pynt hver portion med chokolade og ristede kokosflager
  4. Server grøden, mens den er varm

Nem og lækker inspiration 

Alle kender en traditionel brunch med røræg og bacon, men med opskrifterne i denne bog er det let at være lidt mere kreativ med brunchbuffeten, uden at det bliver spor besværligt. Og bogen indeholder lækre serveringer til alle og giver hurtigt overblik over, hvilke opskrifter der er egnede til veganere eller vegetarer, og om de er fri for gluten og laktose.

Titel: Brunch til fester og hyggelige dage
Forfattere: Agnete Wulff, Poul Wulff
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles online 

Se også:Restaurant Wulff og Konstali

Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer 

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 skønne franske salater 

I Provence, såvel som alle andre steder i Frankrig, er salat en vigtig ret, som enten kan stå alene som en frokost- eller forret, eller som fungerer som tilbehør til fx ost, pølse eller paté.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike 

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Anne Hjernøes blomstersalat med nektariner og ribs 

Frugt, bær og blomster er nogle af de råvarer, der egner sig virkeligt godt til at komme i salater. De smager godt, de er smukke, og kan bruges på kryds og tværs i alverdens dejlige sammenhænge. Ikke mindst i sommermånederne, hvor alle herlighederne er i sæson, er det om at lade sig inspirere til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Agurk - Sommerens alsidige grøntsag 

Agurken er med sin milde, friske smag en populær grøntsag. Ikke mindst i sommermånederne, hvor den er nyhøstet og særlig sprød og saftig bliver den flittigt anvendt i grønne salater, kolde supper, på smørrebrødet og i dip og dressinger.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter 

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn 

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde…

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft 

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^