Bagte kartofler, rødløg og auberginer

Bagte kartofler, rødløg og auberginer  

Bagte kartofler, rødløg og auberginer er fantastisk tilbehør i mange sammenhæng – også til forårets grillede fisk eller bøf ...

Bagte kartofler, rødløg og auberginer er fantastisk tilbehør i mange sammenhæng – også til forårets grillede fisk eller bøf. I ovnen får de sunde ovnbagte grøntsager masser af smag - og så er det super nemt at lave.

Ingredienser ...

Til 4 personer

• 1 kg nye kartofler
• 3 rødløg
• 1 aubergine
• 1 fed hvidløg
• 2 spsk olie
• 2 dl vand
• 1 spsk flydende honning
• salt og peber

Sådan gør du …
Vask nye kartofler grundigt og skær dem sammen med rødløg og auberginer i skiver eller tern. Smør ildfast fad med olie og fordel grøntsagerne jævnt. Drys salt, peber og rosmarin over grøntsagerne. Tilføj evt. hvidløg, hvis du er glad for smagen.
Bag rodfrugterne ved 180°C i ca. 45 min., til de er gyldne og møre. Dækker du fadet med stanniol, får grøntsagerne en fløjlsagtig konsistens. Bager du grøntsagerne uden stanniol, bliver grøntsagerne sprøde.
Server evt. med frisk, hakket persille.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte blommer 

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme  

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola 

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet 

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær med balsamico 

Jordbær stænket med en god balsamico dressing og friskkværnet peber. Det lyder måske vildt, men det smager himmelsk! En rigtig lækker lille sommeranretning, som også passer godt til ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet frugt- og bærmos 

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Hjemmelavet hindbæris og cantuccini
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet hindbæris og cantuccini 

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ananas-smoothie 

Med en blender kan du få det fulde udbytte af sommerens frugter med herlige, læskende smoothies i alverdens variationer. Prøv fx denne super læskende smoothie med ananas, mango og kokosmælk i skøn forening. Perfekt på en varm sommerdag!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^