Bagte kartofler, rødløg og auberginer

Bagte kartofler, rødløg og auberginer  

Bagte kartofler, rødløg og auberginer er fantastisk tilbehør i mange sammenhæng – også til forårets grillede fisk eller bøf ...

Bagte kartofler, rødløg og auberginer er fantastisk tilbehør i mange sammenhæng – også til forårets grillede fisk eller bøf. I ovnen får de sunde ovnbagte grøntsager masser af smag - og så er det super nemt at lave.

Ingredienser ...

Til 4 personer

• 1 kg nye kartofler
• 3 rødløg
• 1 aubergine
• 1 fed hvidløg
• 2 spsk olie
• 2 dl vand
• 1 spsk flydende honning
• salt og peber

Sådan gør du …
Vask nye kartofler grundigt og skær dem sammen med rødløg og auberginer i skiver eller tern. Smør ildfast fad med olie og fordel grøntsagerne jævnt. Drys salt, peber og rosmarin over grøntsagerne. Tilføj evt. hvidløg, hvis du er glad for smagen.
Bag rodfrugterne ved 180°C i ca. 45 min., til de er gyldne og møre. Dækker du fadet med stanniol, får grøntsagerne en fløjlsagtig konsistens. Bager du grøntsagerne uden stanniol, bliver grøntsagerne sprøde.
Server evt. med frisk, hakket persille.

Opskrifter & råvarer
Grydebrød 

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål 

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg 

Sæsonens friske hvide asparges er en særlig fin delikatesse og en hel anden oplevelse end grønne. Her bringer vi en populær forårsret, hvor de skønne asparges serveres med hollandaise, pocheret æg og lakserogn.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Oversigt: Sæsonens frugt og grønt - Print ud og hæng op 

Ved at købe danskproducerede produkter, sparer du miljøet for den CO-2 udledning, der følger med transporten af varen fra udlandet. Det gælder for alle udenlandske varer, og også for madvarer som frugt og grønt, derfor har vi udarbejdet en komplet oversigt over, hvornår danske frugter og grøntsager…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat med nye kartofler 

Der er ikke noget der smager af forår som nye kartofler, og med dem er den klassiske kolde kartoffelsalat allerbedst. De små knolde skal blot koges i 6-8 minutter, afkøles, og vendes i rygeost og cremefraiche sammen med radiser, agurk og purløg, og du har de bedste tilbehør til alt fra grillen, og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Salat med nye kartofler og løvstikke 

En herlig salat med sæsonens lækre nye kartofler og krydderurten løvstikke.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Panna cotta med lime tvist 

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime. Både panna cotta og limesauce kan med fordel laves dagen før. Beregn tilberedningstiden til ca. 1 time plus 3 timer på køl.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Smukt hvedebrød med vinblad 

Med et stort, flot vinblad kan du få det smukkeste, dekorerede hjemmebagte brød. Her får du opskriften på et koldhævet, luftigt og lækkert hvedebrød, som er skønt til suppen, salaten eller til at dyppe i dip eller tapenade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmebagte lune og luftige croissanter 

Hjemmebagte luftige smør-croissanter - lige til at dyppe i café au lait´en søndag morgen. Det kræver lidt omhu, men ved gentagende gange at rulle dejen ud og folde over, får croissanterne den helt rigtige luftige struktur.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Frikadeller med sprød rødbede-æblesalat 

Nem opskriften på lækre frikadeller og sprød rødbede-æblesalat. Her er opskriften beregnet til 4 personer, men måske burde man lave dobbelt, for både frikadeller og salat er super gode 'dagen derpå', fx på et stykke rugbrød. Uhmmm!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^