Andebryst med rød karry

Andebryst med rød karry 

En enkel og skøn thai-ret. Den fine kombination af rød karry, and og ananas giver en rund og blød smagsoplevelse ...

En enkel og skøn thai-ret udviklet af den dygtige kogebogsforfatter Hanne Holm. Retten indgår, som en af mange små lækre retter, i hendes nye bog <link https: www.kvindeguiden.dk _self> THAItapas, som er så elegant og indbydende illustreret af Torsten Graae.
Ingredienserne rød karry, and og ananas er en rigtig fin kombination, som sammen giver retten en rund og blød smags. Retten kan fint tilberedes dagen før og stå på køl ...

Ingredienser:
• 1 andebryst (3-400 g)
• 1 tsk rød karrypasta
• 1 tsk hvidløg, finthakket
• 3 kaffirlimeblade
• 5 nelliker
• 1 spsk tomatkoncentrat
• 1 lille dåse kokosmælk (165 ml)
• 1¼-2 spsk fiskesovs
• 1-2 tsk sukker
• 2 spsk rapsolie til stegning

Tilbehør:
• Thailandske søde basilikumblade & frisk ananas i skiver

Sådan gør du:
• Fjern skindet på andebrystet og skær det i tynde skiver (4-5 mm). Stil det til side.
• Opvarm olien i en tykbundet gryde eller pande og steg karrypasta, hvidløg og kaffirlimeblade 2 minutter heri. Tilsæt derefter nelliker, tomatkoncentrat og en spiseskefuld kokosmælk under omrøring.
• Tilsæt kødet og lad det stege 4-5 minutter. Vend det en gang eller to. Kom resten af kokosmælken i, skru ned for blusset og lad retten simre 4-5 minutter. Smag til med fiskesovs og sukker.
• Anret en skive kød på et stykke ananas, drys med basilikum, kom resten af sovsen i en lille skål og servér straks.

Opskrifter & råvarer
Engelsk daddel- & tamarindkage 

Grove kornprodukter i kosten er godt. Havregryn, fuldkornshvede og rug giver en god mæthedsfølelse og holder gang i fordøjelsen. Forskning viser, at en kost rig på fuldkorn forebygger sukkersyge, hjertekarsygdomme og endda visse former for kræft. Men først og fremmest er fuldkorn godt, fordi det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tun-tataki 

Fra Bill Grangers smukke og inspirerende 'Uimodståeligt Asiatisk' bringer vi opskriften på en ægte japansk delikatesse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla med svampe & chorizopølse 

Nemme Tortillas med svampe og chorizopølse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie uden mel og sukker 

Fra den passionerede madblogger Xenia Østerby Jensens nye dessertbibel 'Sødt, sundere, syndigt' bringer vi opskriften på en skøn brownie helt uden mel og sukker - og bagt på noget nær et nanosekund!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rødspætte med karamelliseret blomkål og grønne bønner 

Fra Anne-Sophie Lahmes skønne opskriftsamling 'Køkkenterapi' bringer vi her en skøn ret med rødspætte. Det er en opskrift, der beviser, at fisk hverken er besværligt eller tager lang tid at lave, for med en stegetid på fire minutter kan alle være med!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Go nuts - Hot pot 

Fra Laura Bonné og Sally Walkers´Beauty Foods' bringer vi her opskriften på en skøn ret fyldt med protein fra kylling og nødder, beta-karotener fra gulerødder og gode leverafgiftningsmolekyler fra rosenkål.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kyllingelår med ratatouille 

Fra Henrik Duers bog 'Danskernes bedste vægttab' bringer vi her opskriften på grillede kyllingelår med ratatuille, hvedekerner og hytteost. En skøn og let ret med masser af smag!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Katrine Klinkens opskrift på tagine med kalv, svesker og ristede mandler 

I årets mørke, kolde måneder, hvor meget tid tilbringes inden døre, er det rart at samles om den gode mad. Fra Katrine Klinkens nye, dejlige kogebog 'Vintermad' bringer vi her opskriften på en rigtig, lækker simreret: 'Tagine med kalv, svesker og ristede mandler'.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
En rejse i amerkansk køkken og kultur 

USA er en smeltedigel af nationaliteter, der hver især har bragt madtraditioner med sig fra hele verden. Bogen 'Den store amerikanske kogebog', skrevet af Clementine Paddleford, er en fantastisk rejse gennem det store lands lokale egnstraditioner, køkkener og kulturer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fisk på 20 minutter 

Mange familier har dårlig samvittighed over, at de ikke spiser nok fisk. Vi ved godt det er sundt. Vi ved bare ikke hvordan vi tilbereder fisk, og mange af os tænker, at det svært, bøvlet og dyrt. Men dét er der råd for. Fisk er tit på tilbud, og der er masser af retter, som kan laves på 20 minutter…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^