And a l’orange 

Uhmm, det dufter og smager af jul.. Ugens opskrift fra Kostkompagniet er and a l’orange med spidskål med sydesalt og smør ...

And a l’orange
270g andebryst eller -lår uden skind,
2 løg i kvarte,1 tsk olie,
2 dl appelsinjuice,
salt, peber fra kværn,
1tsk timian.

Sauter andebryst, timian og løg i olien til det brunes i en teflonpande. Hæld juicen, 2 dl vand/suppe ved og krydder med salt og peber fra kværn. Lad retten simre ved svag varme i 15 min. Smag til med salt, peber, evt. 1 knivspids sukker og timian. Hvis man har en økologisk appelsin (så er skallen ren) kan der tilføjes lidt skal efter smag. Saucen kan jævnes med 2 spsk maizenamel udrørt i koldt vand.

Spidskål med sydesalt og smør
300g spidskålsblade befriet for stok,
4 tsk smeltet smør,
sydesalt

Skær stokken fra spidskålsbladene og skær bladene i grove stykker 10x10 og blancher i kogende vand i få min – der må stadig gerne være lidt bid i. Fordel 4 tsk smør på de varme blade og drys med sydesalt.

Kartofler
Hertil kartofler svarende til 5 ægge store.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft 

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet 

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager. Uhmm!

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid 

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon 

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sådan tilbereder du den klassiske sandwich med skinke og ost 

Godt brød, lufttørret skinke, sprød hjertesalat, forårsløg og peberfrugt, og med den mest delikate dressing med dijonsennep og akaciehonning. Den klassiske sandwich med skinke og ost er altid populær, skøn at have med i madpakken på jobbet såvel som udflugten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade 

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing 

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Super skøn grøntsagssuppe der kan varieres i det uendelige 

Med opskriften får du en fyldig, sund og lækker suppe, perfekt på en kold dag. Du du kan bruge stort set hvad som helst fra grøntsagsskuffen, også de lidt trætte grøntsager, skriver Karolines Køkken, der har udviklet opskriften, så det kan samtidig være en god anledning til at få ryddet ud - og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^