Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Mandelkage
Opskrifter & råvarer
Mandelkage 

Fra skuespilhusets smukke og velrenommerede restaurant Ofelia, bringer vi her opskriften på en skøn Mandelkage ...

Læs mere
Simreret
Opskrifter & råvarer
Simreret 

November kan være en mørk og trist måned, men på plussiden tæller, at familien kan samles om hyggelige sysler indendørs, mens vinden rusker udenfor. Derfor er det sene efterår den perfekte årstid til langsommelig simremad ...

Læs mere
Stegt fisk og tomatiseret kartoffelmos
Opskrifter & råvarer
Stegt fisk og tomatiseret kartoffelmos 

Stegt fisk med tomatiseret kartoffelmos og lun rødbede med smør og salt ...

Læs mere
Varm hyben toddy
Opskrifter & råvarer
Varm hyben toddy 

Lav stærk hybente, afkøl og frys drikken i sjove isterningeforme. Brug dem til at sætte lidt mere fut i vandoplevelsen ...

Læs mere
Marineret grillet fisk
Opskrifter & råvarer
Marineret grillet fisk 

Det er nemt at smide en bøf på grillen, men det er faktisk ligeså nemt at smide en fisk på grillen. Her får du en dejlig opskrift - indsendt af Jette Jægergaard ...

Læs mere
Pasta med rejer og muslinger
Opskrifter & råvarer
Pasta med rejer og muslinger 

Uanset om du benytter friske eller frosne skaldyr - eller skaldyr fra dåse for den sags skyld, så bør du prøve denne herlige pasta/skaldyrs ret, udviklet af Kostkompagniet ...

Læs mere
Sommermenu a la restaurant ofelia
Opskrifter & råvarer
Sommermenu a la restaurant ofelia  

Få opskrifterne og server sommermenuen fra Skuespilhusets velrenommerede Restaurant Ofelia ...

Læs mere
Tun, nye kartofler og asparges med salsa verde
Opskrifter & råvarer
Tun, nye kartofler og asparges med salsa verde 

En vidunderlig ret med 2 af årstidens bedste råvarer, - nye kartofler og asparges ...

Læs mere
Orientalsk oksegryde
Opskrifter & råvarer
Orientalsk oksegryde 

Med rosiner og æbler og savoykålssalat. Udarbejdet af Kostkompagniet ...

Læs mere
Torsk med sennepssauce
Opskrifter & råvarer
Torsk med sennepssauce 

Det er ikke længe siden, at sennep stort set kun kom på bordet, når der blev serveret pølser eller sylte. Men nu får sennepen et comeback ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^