Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Fyldig suppe med ising
Opskrifter & råvarer
Fyldig suppe med ising  

Virkelig skøn og fyldig fiskesuppe ...

Læs mere
Rødspætter med kokosmælk og ingefær
Opskrifter & råvarer
Rødspætter med kokosmælk og ingefær 

Rødspætter i krydret kokosmælk, ingefær og chili - med lynstegt salat ...

Læs mere
Fair trade uge 2011
Opskrifter & råvarer
Fair trade uge 2011 

I uge 9 afvikles den officielle fairtrade uge i Danmark. Her fejres den populære mærkningsordning, som aktivt støtter verdens fattigste bønder med en fair handel og pris. Det sker via spændende arrangementer og events som afholdes i hele landet ...

Læs mere
Facts om fisk
Opskrifter & råvarer
Facts om fisk 

Her er Fødevarestyrelsens nye anbefalinger til dig der elsker fisk ...

Læs mere
Majskager med avocadosalsa
Opskrifter & råvarer
Majskager med avocadosalsa 

Frist lykken som vegetarianer og tilføj noget grønt, let og smagfuldt til middagsoplevelserne denne uge ...

Læs mere
Få det bedste ud af bøffen
Opskrifter & råvarer
Få det bedste ud af bøffen 

Blot syv procent af danskerne forstår at servere en bøf, der både er velstegt, og hvor de bedste smagsegenskaber i kødet er fremhævet. Se her hvordan du tilbereder den perfekte bøf ...

Læs mere
And i svampe
Opskrifter & råvarer
And i svampe  

Ugens opskrift Kostkompagniet er and i svampe med waldorfsalat og brunede kartofler ...

Læs mere
Rughavrebrød med figner
Opskrifter & råvarer
Rughavrebrød med figner 

Et godt brød at starte dagen på eller til mellemmåltidet, men også spændende til efterårs- eller julefrokosten ...

Læs mere
Fiskepie og ristet baguette med pesto
Opskrifter & råvarer
Fiskepie og ristet baguette med pesto 

Skøn fiskeret med porrer og bønner ...

Læs mere
Gammeldags oksesteg
Opskrifter & råvarer
Gammeldags oksesteg 

Gammeldags oksesteg med hasselbach pastinak med hvidløgssmør og solbærsyltetøj ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^