Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Opskrifter & råvarer
Cremet jordskoksuppe & grahams flute 

Nem opskrift på en skøn suppe og gode grahams flute udarbejdet af kok Bent J. Megzari Andreasen, Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dansk frugt og grønt har færre pesticidrester end udenlandsk 

Hvis du vil have færrest mulige pesticidrester, kan du med fordel kigge efter den del af frugt og grønt, hvor der står 'DK' som oprindelsesland. Her er der nemlig væsentligt færre pesticidrester end i frugt og grønt, som stammer fra udlandet. Det viser årets pesticidrapport fra DTU…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Claus Holms simregryde 

En simregryde er god i årets kolde måneder, for her får du kombineret årstidens sunde, grove grøntsager og rødder i en smagfuld og nem ret. Selve forberedelsen tager faktisk ikke ret lang tid … i hvert tilfælde ikke, hvis du følger Claus Holms opskrift, som vi bringer her. Når du først har…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kotelet med æble 

Grillet kotelet med æble, gulerod, løg og courgette.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skinkemignon med coleslaw 

Fra Kostkompagniet kommer her en skøn efterårsret med ovnstegt skinkemignon, klassisk risotto og coleslaw.

Læs mere
Frugt & bær på glas & flaske
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Laksestykker med lun rødkålssalat 

Super nem, sund og lækker ret med laks og rødkål.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brombærkage 

Fra Tanja Tings dejlige bog 'Pure Goodness', bringer vi opskriften på en saftig kage med brombær, blåbær, mandel- og kokosmel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Palæo-morgenmuffins 

Skønne, sunde godmorgen-muffins med masser af god smag. Tanja Tings muffinopskrift er fuld af proteiner, gode fedtstoffer og fibre fra kerner, frø og nødder samt bær, der fremmer fordøjelsen. De nemme muffins kan bages i forvejen og holde sig i 5–6 dage i køleskabet.

Læs mere
Inspiration til alt det nye grønne
Sommer
Inspiration til alt det nye grønne 

Hellig jer for en stund til de grønne sager fuldt ud, eller skær kød og fisk ned til et absolut minimum, hvor I kun bruger det som pynt i de salater og andre nemme retter, I vælger. Der er ikke nogen grund til spise andet end netop dét, der er allerbedst nu og i højsæson: vores gode danske frugt og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^