Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Opskrifter & råvarer
Broccoli- og baconsalat  

Fra diætist Diana Kaisers 'Ned i vægt med LCHF' får du her alletiders sprøde og lækre mayonnaisesalat med rå broccoli, ristede bacon og solsikkekerner. Opskriften er en af bogens mange, der alle sporer dig ind på en livsstil med LCHF-kost, som kan hjælpe dig til stabilt blodsukker og samtidig at nå…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Efterårs fisk med æble 

Skøn fiskeropskrift fra Kostkompagniet: Fiskeruller med æblekompot og pasta i agurkevinaigrette.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Læskende lækre smoothies 

Syv nemme opskrifter på bløde, cremede smoothies fulde af frugt og smag. Et skønt mellemmåltid, hvis du trænger til lidt let, læskende og sundt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet grønt peach melba  

Opskriften på sommerens smukkeste salat er udviklet af madskribent og foodstylist for Sæson, Lone Kjær. Salaten, der på skønneste vis kombinerer den fine frugtsmag af ferskener og hindbær med sommerens krydderurter, passer til stort set alt fra grillen.

Læs mere
Sommer
Rubs af friske krydderurter 

Med duftende, friske krydderurter kan du tilføje stor smag til din sommermad. Lav rubs af din yndlings krydderurt eller kombiner den med andre urter - og få helt nye smagsoplevelser…

Læs mere
Sommer
Spidskål 

I juni er det sæson for spidskål, også kaldet sommerkål. Spidskål er en alsidig kål, der både kan nydes rå i salater, men også er helt fantastisk grillet eller dampet, som her i Kostkompagniets opskrift på dampet spidskål med ærter og bacon.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Broccolipande 

En pragtfuld, sund - og frem for alt nem opskrift på tilberedning af broccoli i pande. En delikatesse, der kan nydes som den er, evt. med lidt dip til eller som tilbehør til fx et kød eller kylling.

Læs mere
Sommer
Lone Kjærs græske salat på grillede løg  

For Dansk Gartneri og Sæson.dk har madskribent og foodstylist Lone Kjær udarbejdet opskriften på en herlig salat, der vækker ferieminder tilsat grillede løg og masser af velsmag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tzatziki 

Den græske klassiker er et særlig godt match til sommermaden, hvor der lige mangler en dressing med en frisk og krydret hvidløgssmag. Tzatziki er både godt til grillet fisk og -kylling såvel som til salater - eller på et stykke godt brød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plums tips til asparges 

Grønne asparges skal ikke skrælles. Det nederste stykke er som regel træet, og det skal væk, selv om der ryger en del asparges på det.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^