Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Camilla Plums appelsinsalat  

Appelsinen er vinterens frugt; fuld af vitaminer og smagen af sommer. Brug appelsiner i marmelader, juice - og som her, hvor Camilla Plum deler sin opskrift på den dejligste appelsinsalat.

"En altid forfriskende, dejlig salat gennem efterår og vinter. Kombinér appelsin med sprød cossalat, saftige…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Energidrik med kokos, kaffe, kakao og dadler 

Denne skønne, hjemmelavede energidrik er oplagt, når man føler sig træt og mentalt udmattet. Indholdet af kaffe og kaffebønner gør den til et perfekt alternativ til en kop kaffe, der bare gør en sløv og sulten. Det friske kokosvand tilfører kroppen væske, valnødderne indeholder vigtige…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Camilla Plums hjemmerørte remoulade 

Denne hjemmelavede remoulade er prikken over i`et til frikadeller af såvel flæsk- som fiskefars, skinke, pariserbøf, smørrebrød og sandwich. Piccalilli, som Camilla Plum anvender i denne opskrift, er råsyltede grøntsager i sur/sød sennepssauce. Fås bla. hos Irma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller 

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Thaisalat med and 

Har du andesteg tilovers, så kan den nydes i en skøn thaiinspireret salat med sprød rødkål og spidskål, lime, sesamfrø og friske koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: French Toast 

Inden du smider halvkedeligt, tørt toastbrød i skraldespanden, så skal du måske lige overveje, hvorvidt du i stedet skal bruge det til French Toast - eller arme riddere, som vi kalder det herhjemme. Toastbrød vendt i æg og kardemomme og stegt på pande, er en dejlig start på dagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Glaseret medister med rødkålssalat 

Har du rødkål og et stykke medister tilovers, så brug resterne på denne lækre ret, hvor syrligt, sødt, salt og krydderier forenes i en himmelsk mundfuld.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Kartoffelkage 

Har du kartoffelrester fra julemiddagen, så kan de forvandles til alletiders skønne, og lidt syndige, kartoffekage - en absolut fryd til den søde tand i juledagene.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Ramen med flæskesteg 

Det lyder måske som en lidt sær kombi, men ramensuppe med miso og grønne godter, er et fantastisk match til flæskestegsrester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Proteinomeletter 

Skal du have en rigtig god mæthedsfølelse, hvor du samtidig får sat skub i din forbrænding, så er det proteiner, der skal på tallerkenen. Proteiner giver en rar mæthedsfornemmelse - uden at påvirke dit blodsukker.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^