Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte blommer 

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme  

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola 

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet 

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær med balsamico 

Jordbær stænket med en god balsamico dressing og friskkværnet peber. Det lyder måske vildt, men det smager himmelsk! En rigtig lækker lille sommeranretning, som også passer godt til ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet frugt- og bærmos 

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Hjemmelavet hindbæris og cantuccini
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet hindbæris og cantuccini 

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ananas-smoothie 

Med en blender kan du få det fulde udbytte af sommerens frugter med herlige, læskende smoothies i alverdens variationer. Prøv fx denne super læskende smoothie med ananas, mango og kokosmælk i skøn forening. Perfekt på en varm sommerdag!

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^