Æble-kartofler 

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Kom for eksempel skiver af æble mellem kartoffel-lagene, når du laver Pommes Anna eller anden slags kartoffelgratin, foreslår Nethe Plenge, kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad.

Pommes Anna er en klassisk fransk ret, hvor kartofler i papirtynde skiver lægges i lag og bages i ovnen. 

Ingredienser

  • æbler
  • kartofler
  • løg
  • smeltet smør

Opskrift

  • Smelt smør
  • Skræl kartofler, løg og æbler, og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. 
  • Pensl springform eller pande i støbejern eller stål
  • Læg første lag af æble-, løg- og kartoffelskiver som tagsten
  • Pensl første lag med smeltet smør og tilføj endnu et lag
  • Tilføj flere lag med smør imellem til formen er fuld
  • Pres lagene godt sammen undervejs
  • Når formen er fuld dækkes det til med et stykke staniol
  • Sæt retten i ovnen i en times tid ved 200 grader
  • Prik med en kødnål for at sikre at kartoflerne er helt møre inden du tager retten ud af ovnen 
Opskrifter & råvarer
Honningmelon 

Den flotte citrongule honningmelon med det fine, hvide frugtkød, er en populær melon. Melonens milde, sødmefulde smag og kødets lave kalorieindhold, gør den særdeles velegnet som snack; skær melonen i små mundrette stykker og server dem med en tandstik i hver, så får det hurtig ben at gå på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Galia melon 

Galia melon er sød og saftig, og populær sammen med saltet eller røget kød samt grillet fisk. Melonen er rund og skallen har det karakteristiske netmønster.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Klassisk hønsesalat med ærter  

Det er svært at undvære den klassiske hjemmerørte hønsesalat på frokostbordet, så fra den populære kogebogsforfatter og blogger, Camilla Skov, får du her hendes favoritopskrift på hønsesalat med friske ærter og purløg.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pinse: Sol & snobrød 

Der venter sommerligt vejr med solskin og temperaturer op til 20-22 graders varme i pinsen, lover DMI, der med 150 år på bagen må siges, at have stor erfaring med vejrforudsigelser.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rabarbersaft  

Sæsonens syrlig-søde og sunde rabarber kan hældes på flaske og være den herligste tørstslukker på en varm sommerdag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kostfibre i salaten: De 12 bedste bælgfrugter, kerner og korn 

Med sæsonens friske, sprøde grøntsager, er der smæk på smag og kulør i salatskålen, og med bælgfrugter, kerner og korn får salaten så meget smag og fylde, at den snildt kan fungere som hovedret.

Her er 12 populære bælgfrugter, kerner og korn, der udover at tilføje smag og struktur, også er eminente…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerfisk på grill 

Det er nemt og lækkert at tilberede fisk på grillen. Du kan både grille fisk i filet, hele fisk, fisk indpakket i folie - eller måske har du smag for saftig fisk på spyd, lækre fiskeburgere eller grillede skaldyr?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Langtidshævede havregrødsboller 

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot 

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx…

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag  

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^