Kategori: Julemad

Konfekt: Marcipan med saltkaramel

De fine marcipan figurer er nemme at lave, og med den delikate kombination af mandel, karamel, salt og mørk chokolade er de himmelske mundfulde.

Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især hvis man snor et fløjlsbånd om slikstokken og binder en lille sløjfe på hjertet.

Du skal bruge:

  • Marcipan med salt-karamel smag.
    Vi brugte den nye salt-karamel marcipan fra Odense Marcipan, men man kan naturligvis også bruge ren marcipan og smage den til med karamelaroma og flagesalt.
  • Smeltet, mørk overtrækschokolade.
  • Bagepapir
  • Evt. fløjlsbånd

Sådan gør du:

  • Figurerne formes og lægges på et stykke bagepapir.
  • Den smeltede overtrækschokolade hældes over.
  • Når chokoladen er tør og sprød kan der bindes bånd omkring.

 

Ingredienserne til opskriften er sponsoreret af Odense Marcipan. Se sortimentet og de nye gaveæsker og marcipansæt. 

Mortens Aften 2015
Julemad
Mortens Aften 2015 

På tirsdag den 10. november fejres Mortens Aften - en slags generalprøve på julemaden med and og rødkål på bordet. Her får du opskrifterne.

Læs mere
Julemad
Smørrebrød: Æg & rejer 

Smørrebrød med æg og rejser hører også til det traditionelle julefrokostbord ...

Læs mere
Julemad
Grillstegt and 

Grillstegt and til julens fester.

Læs mere
Julemad
Panforte med Adam & James Price 

Panforte er en ægte italiensk specialitet. Her en opskrift på den delikate kage fra Brdr. Prices fine, nostalgiske opskriftsamling ’Jeg glæder mig i denne tid’.

Læs mere
Figner
Julemad
Figner  

Tørrede figner er en lige så stor delikatesse, som sommerens friske figner, omend der er tale om to meget forskellige oplevelser, både hvad angår smag og konsistens: Lige så lette, saftige og sødmefulde friske figner er i smag og konsistens, lige så bastant og krydret er de tørrede.

Læs mere
Rustikt madbrød
Julemad
Rustikt madbrød med øl og sirup 

Flot og lækkert madbrød med øl, rug og sirup. Efterhævet i hævekurv.

Læs mere
Julemad
Confit de canard med et twist 

Syltede andelår er en gammel fransk ret, hvor andestykker er saltet og dernæst kogt i eget fedt i nogle timer, så de bliver så møre, at kødet næsten falder af benene. En super lækker og herligt velsmagende vinterret - og også godt som supplement til julefrokosten.

Man kan lave dem selv, men der er…

Læs mere
Ris a la mande med krydret kirsebær
Julemad
Ris a la mande med krydret kirsebær 

Klassisk med med et twist: Ris a la mande med krydret kirsebær.

Læs mere
Julemad
Julemiddagen 

Her får du alle opskrifterne til den klassiske julemiddag. Rødkål, rødkålssalater, flæskesteg, andesteg, gås

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^