Kategori: Julemad

Konfekt: Marcipan med saltkaramel

De fine marcipan figurer er nemme at lave, og med den delikate kombination af mandel, karamel, salt og mørk chokolade er de himmelske mundfulde.

Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især hvis man snor et fløjlsbånd om slikstokken og binder en lille sløjfe på hjertet.

Du skal bruge:

  • Marcipan med salt-karamel smag.
    Vi brugte den nye salt-karamel marcipan fra Odense Marcipan, men man kan naturligvis også bruge ren marcipan og smage den til med karamelaroma og flagesalt.
  • Smeltet, mørk overtrækschokolade.
  • Bagepapir
  • Evt. fløjlsbånd

Sådan gør du:

  • Figurerne formes og lægges på et stykke bagepapir.
  • Den smeltede overtrækschokolade hældes over.
  • Når chokoladen er tør og sprød kan der bindes bånd omkring.

 

Ingredienserne til opskriften er sponsoreret af Odense Marcipan. Se sortimentet og de nye gaveæsker og marcipansæt. 

Julemad
Chokoladesmåkager 

Lækre, bløde og med masser af chokoladesmag. De bliver allerbedst, hvis man bruger en god mørk chokolade, fx. Lindt eller Valrhona.

Læs mere
Julemad
Flæskesteg med knasende sprøde svær 

Den traditionelle flæskesteg er dejlig julemad - især når den har sprøde svær og serveres med lun rødkål og sauce i rigelige mængder.
En flæskesteg skal have god tid i ovnen, og når man nu er i gang, så kan det svare sig at tilberede en ekstra stor steg, så man har rigeligt til sandwiches i…

Læs mere
Plumkage - smagen og duften af jul
Julemad
Plumkage - smagen og duften af jul  

Her får du opskriften på en duftende, dejlig plumkage – fuld af krydderier og frugt. Den originale opskrift byder at kagen overhældes med rom, men her har vi valgt en lidt lettere udgave uden ...

Læs mere
Julemad
Håkonskager  

En nem opskrift, hvor børnene også kan være med. Dejen skal nemlig både æltes godt med hænderne og rulles - og den slags er børn mægtig gode til :o)

Læs mere
Julemad
Peanut butter cookies 

Amerikanske cookies med saltede, ristede peanuts, jordnøddesmør og mørk chokolade. Et skønt alternativ til danske julesmåkager. Af opskriften får du en stor portion, men så har du også til f.eks. en værtindegave. De store flotte kager holder sig lækre i glas - og med låg på varer de måske også lidt…

Læs mere
Jule-rødkåls-coleslaw
Julemad
Julerødkålscoleslaw 

Frisk, sprød rødkål i herlig coleslawsalat med vineddike og dijonsennep.

Læs mere
Julemad
Sprød rødkålssalat 

En helt vidunderlig sprød rødkålssalat med tørrede kirsebær, mandler og feta - en julespecialitet fra Claus Meyer!

Læs mere
Julemad
Nøddesteg med champignon indbagt i sprød filodej 

Skøn julemenu udviklet af kok Bent J. Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening: Nøddesteg med champignon indbagt i sprød filodej, rødkål, rosenkål, kartoffelmos og ribssauce.

Læs mere
Julemad
Decemberboller med nisseøl 

"Disse decemberboller er lige sådan en type boller, jeg kan lide," fortæller forfatter og madskribent, Sif Orellana, om de lækre boller, vi her bringer opskriften på.

"De er både mørke og fiberrige på grund af grahamsmelet og nisseøllen, og så er de fyldt med skønne, hakkede nødder, figner og…

Læs mere
Selleri-æblesalsa
Julemad
Selleri-æblesalsa til julens pølsebord 

Svenske O.P. Anderson har bedt madblogger og kogebogsforfatter, Marie Melchior, om at udvikle inspirerende opskrifter på julefrokostretter, der matcher deres forskellige aquavitter. Her får du hendes opskrift på selleri-æblesalsa, som passer perfekt til julens pølsebord med et udvalg af italienske,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^