Kategori: Jul

Julens grønne dekorationer

Julens grønne dekorationer 

Inspiration fra en ægte blomsterkunstner ...

Med til julen hører grønt; duftende, frisk gran og grene, pyntet med skrøbeligt julepynt og silkebånd. Som kontrast til alt det grønne, vælges traditionelt den røde farve, for den røde farve er, i kombination med den grønne, ren nostalgi - og en farvekombination, som vækker rare minder helt tilbage til barndommens jul.

Alligevel har vi de seneste år set mange smukke bud på juleudsmykning, hvor man har slækket lidt på traditionerne og brugt andre farver end den julerøde.
”Farven lilla med strejf af sølv og glimmer, er populær”, fortæller blomsterkunstneren Juliane Brock Bennedsen, som gennem sit arbejde for blomsterbutikken La Fleur på Frederiksberg har indgående kendskab til de danske tendenser. ”Lilla er især smuk i buketter og dekorationer med eukalyptus og olivengrene. Og de dybe mørkelilla nuancer er spændende sammen med f.eks. kokoshår, farvet bog eller farvet mos.”

Men selvom danskerne er mere åbne for nye ideer end tidligere, så er det stadig det velkendte: de røde, lilla og hvide, det mest efterspurgte. Og Juliane selv sætter da også helt personligt allermest pris på den velkendte og elegante kombination af grønt, hvidt og sølv.
”Min egen julefarve er den hvide med masser af forskelligt lækkert grønt og sølvglimmer. Det er flot og elegant! Skal det være rigtig hyggeligt, blander jeg det med lidt at den dybe mørkelilla.”


Forbrugernyt
Julegaveindkøb på nettet hitter igen 

Julegavekøb på nettet bliver et hit igen i år, og kunderne gør det især for at undgå juletrængsel, ligesom det sparer tid at købe julegaverne hjemmefra, viser dansk E-handelsanalyse. "Det bliver endnu en glædelig jul på nettet med godt gang i e-handlen. Bekvemmelighed spiller kraftigt ind, når…

Læs mere
Jul
Lav en fin adventsgren 

Naturens materialer kan omsættes til fint pynt, møbler, dekorationer og gaver. Find masser af dejlig inspiration i bogen 'Tag naturen med hjem'. Fra bogen bringer vi her ide til en smuk adventsgren.

Læs mere
Jul
Jul, af Camilla Plum 

Med Camilla Plums julebog i hånden behøver ingen bæve foran afviklingen af en traditionel juleaften eller julefrokost. Her er både opskrifter og gode og letforståelige tricks, som er gået fra generation til generation, og som sikrer at julemiddagen lykkes med sprød svær og det hele.

Læs mere
Kollegas affære skaber uro
Jul
Kollegas affære skaber uro  

Hun er irriteret over, at hendes kollega render rundt og hvisker og tisker om den affære, som hun har haft ved julefrokosten. Det forstyrrer deres arbejde, og nu overvejer hun at konfrontere hende.

Læs mere
Orker ikke jul med svigerfamilien
Jul
Orker ikke jul med svigerfamilien 

Fra brevkassen: Hvad skal man gøre, når man ikke kan udholde tanken om at skulle tilbringe juleaften med sin svigerfamilie, spørger en læser.

Læs mere
Drømmen om Peters jul
Jul
Drømmen om Peters jul  

Det er nok de færreste af os der kan se frem til en jul lige så enkel og harmonisk, som beskrevet i historien Peters Jul ...

Læs mere
Samkørsel hitter i julen
Jul
Samkørsel hitter i julen 

Rekordmange rejsende benytter samkørsel hjem til jul i år.

Læs mere
Jul
Verdens bedste juleshopping 

Nyd julestemningen i verdens mest stemningsfulde byer, mens du får ordnet juleindkøbene. Her får du de 5 bedste byer at juleshoppe i ...

Læs mere
Jul
Send en julehilsen 

Med KvindeGuidens e-kort kan du nemt, hurtigt og gratis sende fine julehilsner. Klik ind og vælg dit yndlingskort !

Læs mere
Åbn hjertet i julen
Jul
Åbn hjertet i julen 

Så er der ikke længe til jul, og mange af os har travlt med at få styr på det hele inden den store aften. Alt skal være klart, hvis ambitionen er, at aftenen skal forløbe perfekt. Og huskelisten er lang: Alle indkøbene skal i hus, der skal gøres rent og der skal pyntes op med gran, pynt og levende…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Julemarkeder 2024
Nye Bøger
Shopping
^