Kategori: Jul

Bind din adventskrans 

Nogle af de smukkeste adventskranse er kranse bundet og pyntet med materialer, fundet i den danske natur. Tag en tur i skoven og lad dig inspirere af alle de fine materialer du finder i skovbunden.

Når det kommer til julens kranse og dekorationer, er det som regel en god ide, at holde det enkelt - ”less is more” som man siger i modeverdenen. Det samme gælder for adventskranse – og al anden juleudsmykning, for den sags skyld. Jo enklere stil, des mere eksklusivt. Oftest er det mest supersimple ganske enkelt det smukkeste.

KOGLEKRANS
Det skal du bruge: Halmkrans, små kogler i ensartede størrelser f.eks. kogler fra lærketræet, vindseltråd, stearinlys med spyd, silkebånd og et rundt fad der passer til kransens størrelse.

Sådan gør du ...
• Fastgør ståltråden på halmkransen. Bind koglerne på en ad gangen med vindseltråd, ved at lægge ståltråden ind mellem koglernes skæl og stramme til. Sæt koglerne tæt, så halmkransen så vidt muligt bliver dækket.
• Sæt kransen på et fad, stik lysene i kransen og bind bånd om lysene.

Tip
Hvis det ikke er muligt at finde lys med spyd, kan du varme et stykke ståltråd over et stearinlys og stikke det i bunden af hvert lys ...

LÆRKEKRANS
Det skal du bruge: Kraftig ståltråd, friske lærkekviste med kogler, vindseltråd, ler, lys og et rundt fad der skal passe til kransens størrelse.

Sådan gør du …
• Lav en ring af den kraftige ståltråd. Ringen skal være så stor, at der er rigelig plads til at placere de fire lys i midten. Husk også at tjekke ringens størrelse i forhold til fadet det skal stå på.
• Vikl tynde lærkekviste fast til ståltrådsringen med den tynde ståltråd. For at holde ringens form, skal der bindes tæt og eventuelle sideskud skal klippes af. Bind rundt og rundt, og tilføj nye grene til kransen. Husk at stramme ståltråden til, så kransen bliver fast.
• Læg kransen omkring fadet og læg en klump ler i midten, som lysene presses solidt ned i.

Tip
I stedet for lærkekviste, kan man f.eks. bruge kviste af buksbom eller thuja.

LERKRANS
Det skal du bruge: Ler, lys, frøkapsler fra bøgetræet, silkebånd og et rundt fad der passer til kransens størrelse.

Sådan gør du …
• Tag i skoven og saml frøkapsler fra bøgen.
• Rul en pølse af ler og saml den til en ring
• Læg lerringen på et smukt fad
• Tryk lysene godt ned i lerringen
• Sæt frøkapslerne tæt, så lerringen så vidt muligt bliver dækket
• Bind bånd om hvert lys

HUSK!
Vær ekstra opmærksom på brandfare omkring juledekorationer. Brug evt. selvslukkende lys, men vær opmærksom på at man selv med selvslukkende lys, aldrig kan vide sig sikker. Så hold ekstra godt øje med juledekorationen og lad aldrig børn alene i et rum med tændte stearinlys.

IDEER TIL MATERIALER
Grankviste og fine kogler fra gran-, lærke-, fyrre- og cyprestræer, mos, hyben, snebær, mos, frøstande, svampe, visne blade, kviste og grene.
Derudover kan man tilføje duft til kransen ved f.eks. at bruge tørrede appelsinskiver, kanelstænger eller stjerneanis.

Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Jul
Hyggebelysning uden sod 

Det er svært at skabe julestemning uden levende lys. Men er man i tvivl om hvor meget de sviner, så skal man blot trække en finger hen over vindueglasset efter at have haft et blafrende stearinlys stående i vindueskarmen.

Tilsodede vinduer er imidlertid det mindste problem med levende lys.…

Læs mere
Jul
Planlæg i god tid: Derfor kan det være en rigtig god idé at tale om julen 

Julen er en dejlig tid fuld af gode stunder sammen med de mennesker, vi holder allermest af. Men som altid når flere mennesker samles omkring et traditionsrigt arrangement, kan freden være skrøbelig.

Især i julen, hvor de fleste af os har nogle ret konkrete forventninger til arrangementerne, kan…

Læs mere
Jul
Julefrokoster og utroskab  

Så er det tid! Tid til julefrokoster, og små stik af jalousi og usikkerhed når vi hver især drager afsted til vores respektive julefrokoster. Det er nu at parforholdet skal stå sin prøve ...

Kan vi ikke bare få lov til at gå igennem julefrokostmåneden uden frygt og jalousi? Hvorfor kan vi ikke, med…

Læs mere
Jul
Stor uenighed: Hvor bor julemanden? 

Santa Claus, Jultomten, Julemanden ... Kært barn har mange navne, og muligvis lige så mange hjemsteder.

Selvom vi her i Danmark ikke er i tvivl om, at julemanden bor i Grønland, så er andre lande åbenbart ikke orienteret, for fx mener amerikanerne, at julemanden med sikkerhed bor i Alaska, mens…

Læs mere
Jul
Mindsk mislyd omkring juletræet - Øv jer på julesangene 

Ligesom julens dufte, så kan lyden af julemusik også vække stærke minder fra barndommen. Men selvom vi straks genkender en julesang, så famler de fleste af os rundt i teksten og har svært ved at finde tonen, når turen går omkring juletræet. Problemet er, ifølge Klaus Møller, sangcoach hos…

Læs mere
Jul
Den fede julemad: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød 

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til julemaden; flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af aftenen…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november 

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned.…

Læs mere
Jul
Mere jul med mindre stress 

Der er stadig god tid, men hvis du har store ambitioner og forventninger til julen, så er det altid en god ide at planlægge lidt i forvejen. Her får du gode råd og praktiske tips, som gerne skulle gøre 'projekt jul' lidt mere overskuelig.

Læs mere
Jul
Hvorfor holder flere jul i et lejet sommerhus? 

Er man den der, pr. tradition, altid lægger hus til juleaften, så ved man, hvor nemt det er at komme til at stå med ansvaret for, at det hele forløber, som det skal. For selvom familien har de bedste intentioner om at tage del i forberedelserne, så vil den overordnede koordinering af arrangementet…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Julemarkeder 2024
Nye Bøger
Shopping
^