Kategori: Jul

Bind din adventskrans 

Nogle af de smukkeste adventskranse er kranse bundet og pyntet med materialer, fundet i den danske natur. Tag en tur i skoven og lad dig inspirere af alle de fine materialer du finder i skovbunden.

Når det kommer til julens kranse og dekorationer, er det som regel en god ide, at holde det enkelt - ”less is more” som man siger i modeverdenen. Det samme gælder for adventskranse – og al anden juleudsmykning, for den sags skyld. Jo enklere stil, des mere eksklusivt. Oftest er det mest supersimple ganske enkelt det smukkeste.

KOGLEKRANS
Det skal du bruge: Halmkrans, små kogler i ensartede størrelser f.eks. kogler fra lærketræet, vindseltråd, stearinlys med spyd, silkebånd og et rundt fad der passer til kransens størrelse.

Sådan gør du ...
• Fastgør ståltråden på halmkransen. Bind koglerne på en ad gangen med vindseltråd, ved at lægge ståltråden ind mellem koglernes skæl og stramme til. Sæt koglerne tæt, så halmkransen så vidt muligt bliver dækket.
• Sæt kransen på et fad, stik lysene i kransen og bind bånd om lysene.

Tip
Hvis det ikke er muligt at finde lys med spyd, kan du varme et stykke ståltråd over et stearinlys og stikke det i bunden af hvert lys ...

LÆRKEKRANS
Det skal du bruge: Kraftig ståltråd, friske lærkekviste med kogler, vindseltråd, ler, lys og et rundt fad der skal passe til kransens størrelse.

Sådan gør du …
• Lav en ring af den kraftige ståltråd. Ringen skal være så stor, at der er rigelig plads til at placere de fire lys i midten. Husk også at tjekke ringens størrelse i forhold til fadet det skal stå på.
• Vikl tynde lærkekviste fast til ståltrådsringen med den tynde ståltråd. For at holde ringens form, skal der bindes tæt og eventuelle sideskud skal klippes af. Bind rundt og rundt, og tilføj nye grene til kransen. Husk at stramme ståltråden til, så kransen bliver fast.
• Læg kransen omkring fadet og læg en klump ler i midten, som lysene presses solidt ned i.

Tip
I stedet for lærkekviste, kan man f.eks. bruge kviste af buksbom eller thuja.

LERKRANS
Det skal du bruge: Ler, lys, frøkapsler fra bøgetræet, silkebånd og et rundt fad der passer til kransens størrelse.

Sådan gør du …
• Tag i skoven og saml frøkapsler fra bøgen.
• Rul en pølse af ler og saml den til en ring
• Læg lerringen på et smukt fad
• Tryk lysene godt ned i lerringen
• Sæt frøkapslerne tæt, så lerringen så vidt muligt bliver dækket
• Bind bånd om hvert lys

HUSK!
Vær ekstra opmærksom på brandfare omkring juledekorationer. Brug evt. selvslukkende lys, men vær opmærksom på at man selv med selvslukkende lys, aldrig kan vide sig sikker. Så hold ekstra godt øje med juledekorationen og lad aldrig børn alene i et rum med tændte stearinlys.

IDEER TIL MATERIALER
Grankviste og fine kogler fra gran-, lærke-, fyrre- og cyprestræer, mos, hyben, snebær, mos, frøstande, svampe, visne blade, kviste og grene.
Derudover kan man tilføje duft til kransen ved f.eks. at bruge tørrede appelsinskiver, kanelstænger eller stjerneanis.

Jul
Pletguide: Sådan får du en pletfri jul 

Pletter er irriterende, og ofte også møgbesværlige at få bugt med. Ikke mindst i julen kan genstridige fedt- og rødvinspletter være svære at undgå, så her er det vældigt praktisk at være væbnet med en effektiv pletguide.

Læs mere
Brunkager - Opskrift på hjemmebagte brunkager
Jul
Sprøde, skårne brunkager til hele familien og julens gæster 

Skårne brunkager fulde af smag. Her en opskrift med sukat, mandler, kanel, kardemomme, nellike – og bagt med potaske, naturligvis. Når der anvendes potaske som hævemiddel i brunkager, er det fordi potaske i højere grad end natron og bagepulver giver kagerne den lækre, sprøde konsistens.

Læs mere
Prisen på julefrokosten, slik, marcipan, øl og spiritus stiger, vurderer Statens Statistik
Jul
Danmarks Statistik: Julefrokosten bliver dyrere i år 

Julefrokosten blive dyrere i år, spår Danmarks Statistik. Det gælder både for julefrokoster, der afholdes på restaurant eller inden for hjemmets fire vægge. Det gælder også for julens slik og marcipan samt øl og spiritus.

Læs mere
Julekoncerter: Händels Messias 2023
Jul
Julekoncerter: Händels Messias 2023 

Siden uropførelsen i 1742 har Händels Messias begejstret, og selvom værket egentlig ikke var tænkt som juleoratorium, så er det i dag for mange af os en vigtig del af juletraditionerne.

I år kan Händels storslåede mesterværk igen opleves i mange af landets kirker. Se koncertkalenderen over årets…

Læs mere
Jul
Hvilke grene er velegnede til grenkranse? 

Der er selvfølgelig masser af nostalgi over den traditionelle halmkrans, pyntet med gran, bær og fløjlsbånd, men de senere år ses mange kranse bundet i kviste og grene. Det giver kransene et mere luftigt, let og enkelt udtryk. Og det er slet ikke så svært, at binde grenkranse, og så har du lejlighed…

Læs mere
Jul
6 tips til hvordan du sparer på pengene i julekøkkenet 

Inflation og energikrise får danskerne til at tænke i billigere alternativer, når det gælder madlavning og elforbrug. Leder af Karolines Køkken, Tove Færch, giver i den anledning gode råd til, hvordan du kan lave besparelser i køkkenet.

Læs mere
Jul
Genbrug materialer fra haven i julen 

En juledekoration er en dejlig julehilsen at få. De kan købes i butikkerne, og det er måske ikke den store udskrivning, til gengæld er de som regel pyntet med plastikpynt og -gran.

Fremstiller man selv sine juledekorationer, så har man i stedet en fin, personlig gave, som både er billigere og mere…

Læs mere
Jul
Bind en smuk adventskrans 

Grankranse er ren nostalgi. De pynter på døre og i vinduer, kan hænges fra loftet eller stå på bordet som adventskrans med levende lys.

Læs mere
Jul
4 tips til smukke grenkranse, du selv kan lave 

Smukke kranse af efterårsgrene fra løvtræer gør sig godt i juleudsmykningen. De fine, lette kranse skaber stemning ude og inde, kan hænges på vægge og døre, hejses op i loftet eller stå på bordet som adventskrans. Og så er en smuk krans også alletiders gave, når man skal på julevisit hos venner og…

Læs mere
Jul
Konditorens tips og tricks til julens hjemmebagte småkager 

Med julen ventende lige om hjørnet er der gang i juleforberedelserne, og ikke mindst småkagebagning, som af en eller anden grund ser ud til at blive prioriteret højere i år end tidligere år. Det vurderer trendforsker Mads Arlien-Søborg, som mener at danskernes lyst til bagning formentligt hænger…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Julemarkeder 2024
Nye Bøger
Shopping
^