Nej til berigede fødevarer

Nej til berigede fødevarer 

I Danmark er såvel salget som markedsføringen af berigede fødevarer forbudt, og sådan skal det blive ved med at være.

Formanden for Folketingets fødevareudvalg, Christian H. Hansen fra Dansk Folkeparti, afviser enhver tanke om at tillade fødevarer, som er beriget med vitaminer og mineraler, sådan som EU-Kommissionen nu vil foreslå.

I Danmark er såvel salget som markedsføringen af berigede fødevarer forbudt, og sådan skal det blive ved med at være. Berigede fødevarer er, hvad enten det drejer sig om chokolade med vitaminer eller morgenmadsprodukter med tilsatte mineraler, vildledning af forbrugerne og ren plat, siger Christian H. Hansen og fortsætter:

Forbrugerne skal ikke pludselig til at tro, at det er sundt at fylde sig med chokolade eller spise uhæmmede mængder af et andet usundt produkt, som er tilsat en smule vitaminer. Specielt i en tid, hvor vi har et kraftigt stigende fedmeproblem i befolkningen, er det et farligt skråplan at tillade berigede fødevarer. Forbrugerne må ikke vildledes til at tro, at usunde produkter pludseligt er sunde, fordi der er tilsat
lidt vitaminer.

Men forslaget er et skoleeksempel på, at EU blander sig i alt. I dette tilfælde kommer EU på tværs af et fornuftigt dansk forbud mod berigede fødevarer. Dansk Folkeparti vil imidlertid ikke acceptere, at EU får gennemtrumfet nogen forslag i dén retning. Det danske forbud skal opretholdes til gavn for forbrugerne, som har krav på ordentlig og
saglig information, understreger Christian H. Hansen.

Forbrugernyt
Skal der betales skat af store julegaver? 

Hvis du overvejer, at give dine børn ekstra store julegaver, så skal du være opmærksom på reglerne, så dine børn undgår at skulle betale gaveafgift, skriver Alliance Advokater Hørsholm.

Læs mere
Forbrugernyt
Ny gratis app sladrer om kemi i dine plejeprodukter 

Kemiluppen er navnet på en ny, gratis app fra Forbrugerrådet Tænk Kemi, der skal hjælpe forbrugerne med at finde rundt i de uønskede stoffer i de personlige plejeprodukter.

Læs mere
Forbrugernyt
Fredag går Danmark i sort 

Danske netbutikker skruer forventningerne til ”Black Friday” op, mens forbrugerne gør sig klar til at gå klik-amok, når sidste fredag i november går i sort. Det viser nye tal fra Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH.

Læs mere
Forbrugernyt
Find vej til lokal økologi 

Nu bliver det nemt at finde en økologisk gårdbutik i nærheden eller en restaurant eller café med øko-mad på menuen. Økologisk Landsforening har udviklet en online vejviser til lokal økologi.

Læs mere
Forbrugernyt
Flere vælger økologisk frugt og grønt 

Salget af økologiske dagligvarer steg sidste år med 6 procent. Stigningen mærkes blandt andet ved onlinehandel, og derfor udfordrer nemlig.com nu de traditionelle supermarkeder ved, at tilbyde et endnu større udvalg af økologisk frugt og grønt.

Læs mere
Forbrugernyt
Julegaveindkøb på nettet hitter igen 

Julegavekøb på nettet bliver et hit igen i år, og kunderne gør det især for at undgå juletrængsel, ligesom det sparer tid at købe julegaverne hjemmefra, viser dansk E-handelsanalyse. "Det bliver endnu en glædelig jul på nettet med godt gang i e-handlen. Bekvemmelighed spiller kraftigt ind, når…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugere kan selv undgå at blive snydt 

Hvis emballagen lover mere, end den kan holde, er varedeklarationen en sikker vej til et retvisende billede af fødevaren.

 

Læs mere
Forbrugernyt
Do it for Mom 

Spies' opsigtsvækkende reklamekampagnevideo ”Do it for Mom” er på nuværende set af ikke mindre end 5 millioner Youtube brugere. Kampagnen, der skal øge bureauets salg af ferierejser til et yngre publikum, er målrettet den stadig større, yngre del af befolkningen, der ikke har stiftet familie.

Læs mere
Forbrugernyt
Chikane på Facebook: Mange kunne blive dømt 

På Facebook er der ofte været sager, hvor brugere giver udtryk for ekstreme følelser eller udtrykker sig krænkende. Men selv om mange bryder loven, slipper de ofte for straf, skriver Syddansk Universitet.

Læs mere
Forbrugernyt
Selina Juul skal blogge om madspild på The Huffington Post 

Stifter af forbruger-bevægelsen ’Stop Spild Af Mad’, Selina Juul, skal fremover blogge om madspild og grøn omstilling på det internationalt anerkendte ’The Huffington Post’.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^