International day of charity, Unicef

Bevidst forbrug og frivilligt arbejde: Sådan bidrager du til en bedre verden. Foto: Hartmut Schwarzbach, Unicef Photo of the Year 'Philippines: Garbage, The Children and Death'

International Velgørenhedsdag: Små handlinger, store forandringer 

Den 5. september markerer vi International Velgørenhedsdag – en dag, der fejrer global solidaritet og indsatsen for at udrydde fattigdom. Det er en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi hver især kan bidrage til en bedre verden.

Vi skal efterlade en bedre verden til vores børn og børnebørn

Vi har alle muligheden for at gøre en lille forskel, der kan skabe store forandringer. Ved at støtte velgørenhed, købe fair trade-produkter eller bruge tid på at hjælpe andre, kan du være med til at forme en lysere fremtid – både for os selv og for kommende generationer.

Selv små handlinger, som at vælge en kop fair trade-kaffe eller donere til en velgørenhed, du stoler på, kan gøre en stor forskel. Og det bedste er, at det føles godt at vide, at du har gjort noget positivt.

Hvorfor ikke bruge dagen til gøre en indsats?

Uanset om du støtter en god sag, bruger lidt tid på frivilligt arbejde, eller blot træffer bevidste valg i hverdagen, er du med til at skabe en lysere fremtid. Tænk på det som en investering i den verden, vi alle ønsker at efterlade til vores børn og børnebørn. Vi har magten til at gøre en forskel – en lille handling ad gangen.

5 idéer til hvordan du kan bidrage

Du behøver ikke være rig eller have meget fritid for at gøre en forskel. Her er nogle konkrete måder, du kan bidrage til at udrydde fattigdom:

  1. Støt velgørenhedsorganisationer
    Bidrag økonomisk til organisationer som CARE, Røde Kors og UNICEF, der arbejder med fattigdomsbekæmpelse og sikrer basale behov som mad, vand, sundhed og uddannelse for verdens mest udsatte.
  2. Frivilligt arbejde
    Giv din tid til lokale organisationer, der hjælper udsatte grupper. Det kan være alt fra at hjælpe med maduddeling til hjemløse til at deltage i mentorprogrammer for unge i udsatte områder.
  3. Bevidst forbrug
    Vælg produkter fra virksomheder, der tager social ansvarlighed alvorligt. Støt fair trade-mærker eller virksomheder, der geninvesterer en del af deres overskud i sociale projekter, og gør en forskel med dine daglige indkøb.
  4. Del din viden
    Uddannelse er nøglen til at bryde fattigdomscirklen. Overvej at blive mentor, underviser, eller støt uddannelsesinitiativer i udviklingslande gennem donationer eller fundraising.
  5. Bliv fortaler
    Brug dine sociale medier til at skabe opmærksomhed om fattigdomsproblematikker og støtte kampagner, der arbejder for social retfærdighed og lige muligheder for alle.

Moder Teresa og International Velgørenhedsdag

Den 5. september er også årsdagen for Moder Teresas død, og denne dag er af FN udnævnt til International Velgørenhedsdag. Moder Teresa dedikerede sit liv til at hjælpe de mest trængende og står som et symbol på medfølelse og utrættelig indsats for at lindre fattigdom. Hun mindede os om, at ingen indsats er for lille, og at vi alle har magten til at gøre en forskel.

På denne dag opfordres vi til at reflektere over, hvordan vi kan bidrage til en mere retfærdig verden. Ved at engagere os i velgørenhed, kan vi ære hendes arv og hjælpe med at opbygge en fremtid, hvor ingen efterlades i nød.

Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^