International day of charity, Unicef

Bevidst forbrug og frivilligt arbejde: Sådan bidrager du til en bedre verden. Foto: Hartmut Schwarzbach, Unicef Photo of the Year 'Philippines: Garbage, The Children and Death'

International Velgørenhedsdag: Små handlinger, store forandringer 

Den 5. september markerer vi International Velgørenhedsdag – en dag, der fejrer global solidaritet og indsatsen for at udrydde fattigdom. Det er en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi hver især kan bidrage til en bedre verden.

Vi skal efterlade en bedre verden til vores børn og børnebørn

Vi har alle muligheden for at gøre en lille forskel, der kan skabe store forandringer. Ved at støtte velgørenhed, købe fair trade-produkter eller bruge tid på at hjælpe andre, kan du være med til at forme en lysere fremtid – både for os selv og for kommende generationer.

Selv små handlinger, som at vælge en kop fair trade-kaffe eller donere til en velgørenhed, du stoler på, kan gøre en stor forskel. Og det bedste er, at det føles godt at vide, at du har gjort noget positivt.

Hvorfor ikke bruge dagen til gøre en indsats?

Uanset om du støtter en god sag, bruger lidt tid på frivilligt arbejde, eller blot træffer bevidste valg i hverdagen, er du med til at skabe en lysere fremtid. Tænk på det som en investering i den verden, vi alle ønsker at efterlade til vores børn og børnebørn. Vi har magten til at gøre en forskel – en lille handling ad gangen.

5 idéer til hvordan du kan bidrage

Du behøver ikke være rig eller have meget fritid for at gøre en forskel. Her er nogle konkrete måder, du kan bidrage til at udrydde fattigdom:

  1. Støt velgørenhedsorganisationer
    Bidrag økonomisk til organisationer som CARE, Røde Kors og UNICEF, der arbejder med fattigdomsbekæmpelse og sikrer basale behov som mad, vand, sundhed og uddannelse for verdens mest udsatte.
  2. Frivilligt arbejde
    Giv din tid til lokale organisationer, der hjælper udsatte grupper. Det kan være alt fra at hjælpe med maduddeling til hjemløse til at deltage i mentorprogrammer for unge i udsatte områder.
  3. Bevidst forbrug
    Vælg produkter fra virksomheder, der tager social ansvarlighed alvorligt. Støt fair trade-mærker eller virksomheder, der geninvesterer en del af deres overskud i sociale projekter, og gør en forskel med dine daglige indkøb.
  4. Del din viden
    Uddannelse er nøglen til at bryde fattigdomscirklen. Overvej at blive mentor, underviser, eller støt uddannelsesinitiativer i udviklingslande gennem donationer eller fundraising.
  5. Bliv fortaler
    Brug dine sociale medier til at skabe opmærksomhed om fattigdomsproblematikker og støtte kampagner, der arbejder for social retfærdighed og lige muligheder for alle.

Moder Teresa og International Velgørenhedsdag

Den 5. september er også årsdagen for Moder Teresas død, og denne dag er af FN udnævnt til International Velgørenhedsdag. Moder Teresa dedikerede sit liv til at hjælpe de mest trængende og står som et symbol på medfølelse og utrættelig indsats for at lindre fattigdom. Hun mindede os om, at ingen indsats er for lille, og at vi alle har magten til at gøre en forskel.

På denne dag opfordres vi til at reflektere over, hvordan vi kan bidrage til en mere retfærdig verden. Ved at engagere os i velgørenhed, kan vi ære hendes arv og hjælpe med at opbygge en fremtid, hvor ingen efterlades i nød.

Forbrugernyt
Unge i tvivl om rettigheder, når de shopper på nettet 

Forventningens glæde bliver jævnligt overhalet indenom af ærgrelse, når de unge pakker det seneste netkøb som fx den nye bluse eller mobiltelefon ud. De unge er nemlig rigtig gode til at handle i netbutikker, men desværre knap så gode til at kende og bruge deres rettigheder. En ny kampagne skal lære…

Læs mere
Forbrugernyt
Danmarks første mælk i grøn karton 

I kampen for at nedbringe mængden af drivhusgasser og reducere udledning af CO2, er udviklingen af mere miljøvenlig emballage et af fokusområderne. Det gælder al emballering, men i særdeleshed den emballage som anvendes i de store produktioner af dagligvarer. Her kan en mere miljøvenlig emballering…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny gadget zapper hjernen frisk 

En ny amerikansk gadget, der zapper hjernen med elektriske impulser, vækker begejstring blandt anmeldere.

Læs mere
Forbrugernyt
Hvad er dit redningsnummer? 

Vidste du, at danske badestrande har numre, så du med et redningsnummer, kan give nøjagtig oplysning om, hvor der er sket en badeulykke?

Læs mere
Forbrugernyt
Bekymrende mange spritbilister 

Vi skal derfor alle blive bedre til at blande os, når en påvirket person finder bilnøglerne frem, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Bijouterismykker
Forbrugernyt
Bijouterismykker 

Smykker med bly og nikkel er skadelige for både miljø og sundhed. Begge metaller har i mange år været forbudt i forbindelse med fremstilling af smykker, alligevel sker det, at især billige smykker kan indeholde bly og nikkel. Især smykker, som sælges fra boder på strøg, festivaler og…

Læs mere
Buy Nothing Day 2015
Forbrugernyt
Buy Nothing Day 2015 

27. november 2015 opfordres forbrugere til at lade varerne ligge på hylderne.

Læs mere
Forbrugernyt
Er dit hjem medicinsikkert? 

Et stort antal danskere, herunder mange børn og unge, bliver hvert år indlagt som følge af medicinforgiftninger med bl.a. smertestillende piller og vitaminpiller. En stor del af disse forgiftninger kunne have været undgået, hvis tilgængeligheden af medicin i hjemmet var mindre. Men mange, især…

Læs mere
Kører du også over for gult?
Forbrugernyt
Kører du også over for gult? 

Hver tredje bilist tager den over for gult, selvom de kan nå at bremse. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^