International day of charity, Unicef

Bevidst forbrug og frivilligt arbejde: Sådan bidrager du til en bedre verden. Foto: Hartmut Schwarzbach, Unicef Photo of the Year 'Philippines: Garbage, The Children and Death'

International Velgørenhedsdag: Små handlinger, store forandringer 

Den 5. september markerer vi International Velgørenhedsdag – en dag, der fejrer global solidaritet og indsatsen for at udrydde fattigdom. Det er en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi hver især kan bidrage til en bedre verden.

Vi skal efterlade en bedre verden til vores børn og børnebørn

Vi har alle muligheden for at gøre en lille forskel, der kan skabe store forandringer. Ved at støtte velgørenhed, købe fair trade-produkter eller bruge tid på at hjælpe andre, kan du være med til at forme en lysere fremtid – både for os selv og for kommende generationer.

Selv små handlinger, som at vælge en kop fair trade-kaffe eller donere til en velgørenhed, du stoler på, kan gøre en stor forskel. Og det bedste er, at det føles godt at vide, at du har gjort noget positivt.

Hvorfor ikke bruge dagen til gøre en indsats?

Uanset om du støtter en god sag, bruger lidt tid på frivilligt arbejde, eller blot træffer bevidste valg i hverdagen, er du med til at skabe en lysere fremtid. Tænk på det som en investering i den verden, vi alle ønsker at efterlade til vores børn og børnebørn. Vi har magten til at gøre en forskel – en lille handling ad gangen.

5 idéer til hvordan du kan bidrage

Du behøver ikke være rig eller have meget fritid for at gøre en forskel. Her er nogle konkrete måder, du kan bidrage til at udrydde fattigdom:

  1. Støt velgørenhedsorganisationer
    Bidrag økonomisk til organisationer som CARE, Røde Kors og UNICEF, der arbejder med fattigdomsbekæmpelse og sikrer basale behov som mad, vand, sundhed og uddannelse for verdens mest udsatte.
  2. Frivilligt arbejde
    Giv din tid til lokale organisationer, der hjælper udsatte grupper. Det kan være alt fra at hjælpe med maduddeling til hjemløse til at deltage i mentorprogrammer for unge i udsatte områder.
  3. Bevidst forbrug
    Vælg produkter fra virksomheder, der tager social ansvarlighed alvorligt. Støt fair trade-mærker eller virksomheder, der geninvesterer en del af deres overskud i sociale projekter, og gør en forskel med dine daglige indkøb.
  4. Del din viden
    Uddannelse er nøglen til at bryde fattigdomscirklen. Overvej at blive mentor, underviser, eller støt uddannelsesinitiativer i udviklingslande gennem donationer eller fundraising.
  5. Bliv fortaler
    Brug dine sociale medier til at skabe opmærksomhed om fattigdomsproblematikker og støtte kampagner, der arbejder for social retfærdighed og lige muligheder for alle.

Moder Teresa og International Velgørenhedsdag

Den 5. september er også årsdagen for Moder Teresas død, og denne dag er af FN udnævnt til International Velgørenhedsdag. Moder Teresa dedikerede sit liv til at hjælpe de mest trængende og står som et symbol på medfølelse og utrættelig indsats for at lindre fattigdom. Hun mindede os om, at ingen indsats er for lille, og at vi alle har magten til at gøre en forskel.

På denne dag opfordres vi til at reflektere over, hvordan vi kan bidrage til en mere retfærdig verden. Ved at engagere os i velgørenhed, kan vi ære hendes arv og hjælpe med at opbygge en fremtid, hvor ingen efterlades i nød.

Forbrugernyt
For sent til syn 

Som bilejer er du forpligtet til sørge for, at din bil synes. Synet foregår i den lokale synshal, hvor en autoriseret synsmand kontrollere at din bil lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer. Hvornår dit køretøj skal til syn afhænger af, hvilken type køretøj du har. For…

Læs mere
Forbrugernyt
Læser du handelsbetingelserne når du shopper på nettet? 

60 procent af danskerne sætter et flueben i den lille firkant UDEN at tjekke betingelserne, når de køber varer på nettet. Det kan have konsekvenser, advarer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Vi skider på regnskovene i december 

Julen er børnenes fest og de skal forkæles. Det betyder at der bliver kastet mange millioner gaver efter børn og børnebørn. Antallet af gaver stiger for hvert år - hvilket betyder at mængden af gavepapir er større end nogensinde før. Det forholder sig sådan, at vi, i Skandinavien, bruger så meget…

Læs mere
Forbrugernyt
CEO-fraud: Overførsel af 3,5 millioner stoppet i sidste øjeblik 

Det var tæt på at blive rigtigt, rigtigt dyrt, da et aarhusiansk firma i sidste uge blev offer for såkaldt CEO-fraud. Via email modtog en medarbejder i firmaets økonomiafdeling besked fra sin chef om, at der meget hurtigt, og i al fortrolighed, skulle overføres 482.000 euro, eller godt 3,5 millioner…

Læs mere
Forbrugernyt
Mange over 60 dumper i viden om rettigheder ved netkøb 

Det er en skrøne, at nethandel kun er for unge. En rundspørge blandt ældre, der handler på nettet, viser, at seks ud af ti over 60 år siger, at de bruger flere eller væsentligt flere penge på blandt andet at købe rejser, computere og kulturoplevelser på nettet end for fem år siden. Men knap…

Læs mere
Sommer
Dyneekspertens råd til valg af sommerdyne 

Døjer du med nattesved? Her får du en stribe gode råd til, hvordan du kan mindske nattesved ...

Læs mere
Danmarks farligste dyr
Sommer
Danmarks farligste dyr 

Sommertid er lig med høj forekomst af fluer. Og både stuefluer og spyfluer transporterer så mange bakterier, at de er at regne blandt verdens absolut farligste dyr, siger skadedyrseksperten.

Læs mere
Sommer
Flest syge af campylobacter i grillsæsonen 

Blot nogle få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacterbakterier er nok til at sende gæsterne fra bordet med et ulmende maveonde og senere en omgang diarré eller opkast.

Læs mere
Forbrugernyt
Kvinders køb på nettet haler ind på mænds 

Internetkøb bliver stadig mere udbredt. Siden 2009 er der kommet ca. 660.000 flere digitale købere blandt de 16 til 89-årige danskere. For fem år siden var det kun 62 pct. af kvinderne mod 69 pct. af mændene, der handlede på nettet. Andelen er nu 77 pct. for begge køn. Det betyder, at de fleste…

Læs mere
Forbrugernyt
Rekordlavt antal tilskadekomne i trafikken  

Aldrig er så få personer kommet til skade i trafikulykker som i 2015. Antallet af dræbte og tilskadekomne i alt er det laveste siden statistikkens start i 1930. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^