International day of charity, Unicef

Bevidst forbrug og frivilligt arbejde: Sådan bidrager du til en bedre verden. Foto: Hartmut Schwarzbach, Unicef Photo of the Year 'Philippines: Garbage, The Children and Death'

International Velgørenhedsdag: Små handlinger, store forandringer 

Den 5. september markerer vi International Velgørenhedsdag – en dag, der fejrer global solidaritet og indsatsen for at udrydde fattigdom. Det er en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi hver især kan bidrage til en bedre verden.

Vi skal efterlade en bedre verden til vores børn og børnebørn

Vi har alle muligheden for at gøre en lille forskel, der kan skabe store forandringer. Ved at støtte velgørenhed, købe fair trade-produkter eller bruge tid på at hjælpe andre, kan du være med til at forme en lysere fremtid – både for os selv og for kommende generationer.

Selv små handlinger, som at vælge en kop fair trade-kaffe eller donere til en velgørenhed, du stoler på, kan gøre en stor forskel. Og det bedste er, at det føles godt at vide, at du har gjort noget positivt.

Hvorfor ikke bruge dagen til gøre en indsats?

Uanset om du støtter en god sag, bruger lidt tid på frivilligt arbejde, eller blot træffer bevidste valg i hverdagen, er du med til at skabe en lysere fremtid. Tænk på det som en investering i den verden, vi alle ønsker at efterlade til vores børn og børnebørn. Vi har magten til at gøre en forskel – en lille handling ad gangen.

5 idéer til hvordan du kan bidrage

Du behøver ikke være rig eller have meget fritid for at gøre en forskel. Her er nogle konkrete måder, du kan bidrage til at udrydde fattigdom:

  1. Støt velgørenhedsorganisationer
    Bidrag økonomisk til organisationer som CARE, Røde Kors og UNICEF, der arbejder med fattigdomsbekæmpelse og sikrer basale behov som mad, vand, sundhed og uddannelse for verdens mest udsatte.
  2. Frivilligt arbejde
    Giv din tid til lokale organisationer, der hjælper udsatte grupper. Det kan være alt fra at hjælpe med maduddeling til hjemløse til at deltage i mentorprogrammer for unge i udsatte områder.
  3. Bevidst forbrug
    Vælg produkter fra virksomheder, der tager social ansvarlighed alvorligt. Støt fair trade-mærker eller virksomheder, der geninvesterer en del af deres overskud i sociale projekter, og gør en forskel med dine daglige indkøb.
  4. Del din viden
    Uddannelse er nøglen til at bryde fattigdomscirklen. Overvej at blive mentor, underviser, eller støt uddannelsesinitiativer i udviklingslande gennem donationer eller fundraising.
  5. Bliv fortaler
    Brug dine sociale medier til at skabe opmærksomhed om fattigdomsproblematikker og støtte kampagner, der arbejder for social retfærdighed og lige muligheder for alle.

Moder Teresa og International Velgørenhedsdag

Den 5. september er også årsdagen for Moder Teresas død, og denne dag er af FN udnævnt til International Velgørenhedsdag. Moder Teresa dedikerede sit liv til at hjælpe de mest trængende og står som et symbol på medfølelse og utrættelig indsats for at lindre fattigdom. Hun mindede os om, at ingen indsats er for lille, og at vi alle har magten til at gøre en forskel.

På denne dag opfordres vi til at reflektere over, hvordan vi kan bidrage til en mere retfærdig verden. Ved at engagere os i velgørenhed, kan vi ære hendes arv og hjælpe med at opbygge en fremtid, hvor ingen efterlades i nød.

Forbrugernyt
Levende julegaver varer længere end til påske 

Der følger et ansvar med i pakken, når du klemmer et beboet hamsterbur eller en kattekilling ind under juletræet. For når du giver et dyr, giver du også modtageren ansvaret for at passe og pleje det.

Læs mere
Tænd lys med måde
Forbrugernyt
Tænd stearinlys med måde 

I den mørke tid hygger det med levende lys. Men partikler fra lysene påvirker indeklimaet og i værste fald helbredet.

Læs mere
Forbrugernyt
Populært legetøj fyldt med farlig kemi 

Skumfigurer – såkaldte squishies - der er rare at trykke på og røre ved, kan udgøre en sundhedsrisiko for børn. Det viser Miljøstyrelsens undersøgelse af 12 typer af squishies, der blev analyseret for afgasning af kemiske stoffer. Samtlige 12 produkter afgav skadelige stoffer i så høje…

Læs mere
Forbrugernyt
Psykologens fem råd: Sådan undgår du stress i trafikken  

Mange bilister oplever dagligt stress og frustration i trafikken, ligesom jagten på en ledig p-plads ofte er anledning til sved på panden. Ifølge en ny undersøgelse, stresses især kvinder i trafikken ofte fordi de i forvejen har travlt og er under tidspres. Ifølge psykolog og stressekspert Mette…

Læs mere
Forbrugernyt
Nu uddeles de første smileys til hundekenneler og -pensioner 

Nu bliver det nemt at vurdere, om en hund har det godt hos hundekennelen, eller når den bliver passet i en pension. Fra i dag begynder Fødevarestyrelsen at give glade, mellemfornøjede eller sure smileys, når de kontrollerer hundekenneler, hundehandlere, hundepensioner og -internater. Det skal sikre,…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny undersøgelse: Plastposen er bedst for miljøet 

Glem stofposen og den 'nedbrydelige' bioplast. Helt almindelige plastposer er det bedste valg for miljøet. Det viser en ny, omfattende undersøgelse, som DTU Miljø har udført for Miljøstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Danskerne foretrækker hvid rengøring  

93 procent af danskerne foretrækker hvid fremfor sort rengøring, viser ny undersøgelse fra Userneeds af befolkningens holdning til rengøring, men 40 procent angiver, at de kun vil betale for hvid rengøring, hvis prisen i sidste ende er den samme.

Læs mere
Forbrugernyt
Det gode testamente 

En landsdækkende kampagne gør op med et tabu og opfordrer danskerne til at testamentere. Uden testamente bestemmer arveloven, og den matcher ikke altid det moderne familieliv, lyder budskabet.

Læs mere
Klip vægen og undgå sod
Forbrugernyt
Klip vægen og undgå sod - 9 gode råd om levende lys 

Vi går mørkere tider i møde, og det betyder flere levende lys. Især for danskerne, som er det folkefærd i verden, der brænder flest levende lys; næsten 6 kilo årligt pr. dansker, ifølge Teknologisk Institut. Denne afbrænding påvirker indeklimaet i hjemmet, hvor levende lys er blevet udpeget som en…

Læs mere
Forbrugernyt
Hver fjerde bruger stadig håndholdt telefon på cyklen  

Hver anden dansker ser dagligt andre trafikanter bruge håndholdt telefon, og hver fjerde cyklist bruger selv håndholdt telefon, når de er på cyklen. Men hver tredje vil have telefonen gjort totalt forbudt i trafikken. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^