Kategorier: Forbrugernyt  -  Sommer

Grillsikkerhed: Gode råd til sikker brug af grillen.

Grillning er på alle måder en ægte sommerfornøjelse, og med de rette forholdsregler kan du undgå uheld og sikre en dejlig og stemningsfuld oplevelse.

Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god grillaften.

Sådan mindsker du risikoen for at komme galt afsted
Når du griller skal du først og fremmest have styr på sikkerheden. Hvert år må brandvæsenet rykke ud til flere hundrede brande som følge af uforsigtig brug af grill. Bortkastet aske er den helt store synder, der tegner sig for næsten 70% af de formodede årsager til brandene.

Når du planlægger at grille, så skal du have styr på hvilke regler der gælder i blandt andet området omkring din bolig, i din grundejerforening og i din kommune. Det er kommunen, der fastsætte regler, der tillader, forbyder eller begrænser brug af ild. Fx er der forbud mod bål og grill tørre perioder. Tjek eventuelle brændforbud på brandfare.dk.

12 råd til sikker grillning

  1. Placer grillen i sikker afstand fra fx tørre planter, hække, bygninger og andet, der kan brænde.
     
  2. Grillen skal stå stabilt og på et ikke-brændbart underlag.
     
  3. Undgå at grille, hvis det blæser meget eller er meget tørt.
     
  4. Stil spande med vand parat, og hav haveslangen liggende klar, hvis en glød sætter omgivelserne i brand. Ring 1-1-2 ved brand som du ikke selv kan slukke.
     
  5. Hold altid børn væk fra grillen. En tredjedel af alle brandulykker sker med børn under fem år.
     
  6. Hold hund og kat væk fra grillen.
     
  7. Brug aldrig sprit eller benzin til at tænde op med. Dampene kan eksplodere.
     
  8. Kom aldrig mere optændingsvæske på, hvis du synes, det går for langsomt. Der er risiko for stikflammer, der kan give forbrændinger.
     
  9. Forlad ikke grillen, før den er slukket.
     
  10. Rester af aske og kul skal være helt kolde, før du smider dem ud ellers kan det antænde skraldespanden. Husk, at det kan tage over et døgn, før asken og kulresterne er kolde, og der ikke er gløder tilbage. Tjek at alt er slukket, når du er færdig med at grille.
     
  11. Hvis du har grillet på stranden, så husk at køle sandet af, så andre ikke får brændt fødderne.
     
  12. Tag aldrig grillen med inden døre. Der dannes livsfarlig kulilte.
Forbrugernyt
Black Friday: Halvdelen af danskerne kender ikke forbrugerrettigheder 

Black Friday nærmer sig! Ved midnat til 26. november går startskuddet til, hvad der på få år har udviklet sig til årets største udsalgsdag. Men ifølge Europa Kommissionen, så kender næsten halvdelen af danskerne ikke til deres forbrugerrettigheder, og det kan give økonomiske tømmermænd, når støvet…

Læs mere
Forbrugernyt
Støjsvag støvsuger: Test af Electrolux UltraSilencer Zen  

Det er ikke fordi, jeg ikke har hørt om støjsvage støvsugere, jeg har bare altid haft en formodning om, at jo mere en støvsuger larmer, desto bedre og mere effektiv er den. Måske er det min referenceramme, der er noget galt med. Når det kommer til sammenhængen mellem støj og ydeevne, så tænker jeg…

Læs mere
Forbrugernyt
Black Friday - Guide til gode tilbud 

Se årets skønneste Black Friday-tilbud med op til 50% rabat!

Læs mere
Forbrugernyt
Livekoncerter i coronatider 

Kan man trygt gå til livekoncerter?

Læs mere
Forbrugernyt
COVID-19: DR må, Saszeline må ikke 

I forlængelse af at sundhedsmyndighederne har udvidet kravet om, at der nu skal bæres mundbind, ikke kun i offentlig transport, men også på restauranter, barer og caféer, bringer DR.dk en artikel med overskriften; ’Nye krav om mundbind: Anbefalinger hviler på et spinkelt grundlag’.

Læs mere
Forbrugernyt
Nu kan frivillige søge tilskud til at fjerne affald fra danske strande 

Affald og plastik hører ikke til på de danske strande. Alligevel kan man mange steder finde kapsler, dåser, poser, plastiklåg, dunke, cigaretskod, bøjer og fiskegarn i sandet langs kysterne. Strandoprydningspuljen er et af flere initiativer, som skal begrænse plastikforurening og overforbrug af…

Læs mere
Forbrugernyt
Derfor præsenteres ikke-godkendte coronaprodukter først i søgemaskinerne 

Hvordan kan det være det ofte er ikke-godkendte produkter, der ligger først i søgeresultatet, når man i øjeblikket søger på produkter, der forebygger COVID-19? Det har Jeppe Vestergaard, ejer af webshoppen livetsomsenior.dk, sat sig for at undersøge.

Læs mere
Forbrugernyt
Sommer med ekstra spritkontroller 

Hele sommeren er politiet på vejene med ekstra spritkontroller, og samtidig gennemfører Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og 64 kommuner en kampagne, der skal få flere til at lade bilen stå, hvis man har drukket alkohol.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrug: Færre får misbrugt deres betalingskort på nettet 

De seneste tre år er antallet af misbrugstransaktioner med Dankort og Visa/Dankort på nettet faldet med omkring 50 procent. Selvom færre får misbrugt kortet, er der dog fortsat grund til at bruge den sunde fornuft – særligt hvis du handler på udenlandske hjemmesider.

Læs mere
Forbrugernyt
Tænk før du deler: Hjælp med at bekæmpe misinformation om Corona 

"Spis rå hvidløg og masser af C-vitamin, skyld munden i alkohol og eddike, drik urteteer, tag kosttilskud med natriumklorit og homøopatiske dråber..."

Når den ubærlige sandhed er, at ingen pille, vaccine eller andet endnu har vist sig at kunne kurere eller forhindre virussen, så er det svært ikke…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^