Kategorier: Forbrugernyt  -  Sommer

Grillsikkerhed: Gode råd til sikker brug af grillen.

Grillning er på alle måder en ægte sommerfornøjelse, og med de rette forholdsregler kan du undgå uheld og sikre en dejlig og stemningsfuld oplevelse.

Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god grillaften.

Sådan mindsker du risikoen for at komme galt afsted
Når du griller skal du først og fremmest have styr på sikkerheden. Hvert år må brandvæsenet rykke ud til flere hundrede brande som følge af uforsigtig brug af grill. Bortkastet aske er den helt store synder, der tegner sig for næsten 70% af de formodede årsager til brandene.

Når du planlægger at grille, så skal du have styr på hvilke regler der gælder i blandt andet området omkring din bolig, i din grundejerforening og i din kommune. Det er kommunen, der fastsætte regler, der tillader, forbyder eller begrænser brug af ild. Fx er der forbud mod bål og grill tørre perioder. Tjek eventuelle brændforbud på brandfare.dk.

12 råd til sikker grillning

  1. Placer grillen i sikker afstand fra fx tørre planter, hække, bygninger og andet, der kan brænde.
     
  2. Grillen skal stå stabilt og på et ikke-brændbart underlag.
     
  3. Undgå at grille, hvis det blæser meget eller er meget tørt.
     
  4. Stil spande med vand parat, og hav haveslangen liggende klar, hvis en glød sætter omgivelserne i brand. Ring 1-1-2 ved brand som du ikke selv kan slukke.
     
  5. Hold altid børn væk fra grillen. En tredjedel af alle brandulykker sker med børn under fem år.
     
  6. Hold hund og kat væk fra grillen.
     
  7. Brug aldrig sprit eller benzin til at tænde op med. Dampene kan eksplodere.
     
  8. Kom aldrig mere optændingsvæske på, hvis du synes, det går for langsomt. Der er risiko for stikflammer, der kan give forbrændinger.
     
  9. Forlad ikke grillen, før den er slukket.
     
  10. Rester af aske og kul skal være helt kolde, før du smider dem ud ellers kan det antænde skraldespanden. Husk, at det kan tage over et døgn, før asken og kulresterne er kolde, og der ikke er gløder tilbage. Tjek at alt er slukket, når du er færdig med at grille.
     
  11. Hvis du har grillet på stranden, så husk at køle sandet af, så andre ikke får brændt fødderne.
     
  12. Tag aldrig grillen med inden døre. Der dannes livsfarlig kulilte.
Forbrugernyt
Unge i tvivl om rettigheder, når de shopper på nettet 

Forventningens glæde bliver jævnligt overhalet indenom af ærgrelse, når de unge pakker det seneste netkøb som fx den nye bluse eller mobiltelefon ud. De unge er nemlig rigtig gode til at handle i netbutikker, men desværre knap så gode til at kende og bruge deres rettigheder. En ny kampagne skal lære…

Læs mere
Forbrugernyt
Danmarks første mælk i grøn karton 

I kampen for at nedbringe mængden af drivhusgasser og reducere udledning af CO2, er udviklingen af mere miljøvenlig emballage et af fokusområderne. Det gælder al emballering, men i særdeleshed den emballage som anvendes i de store produktioner af dagligvarer. Her kan en mere miljøvenlig emballering…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny gadget zapper hjernen frisk 

En ny amerikansk gadget, der zapper hjernen med elektriske impulser, vækker begejstring blandt anmeldere.

Læs mere
Forbrugernyt
Hvad er dit redningsnummer? 

Vidste du, at danske badestrande har numre, så du med et redningsnummer, kan give nøjagtig oplysning om, hvor der er sket en badeulykke?

Læs mere
Forbrugernyt
Bekymrende mange spritbilister 

Vi skal derfor alle blive bedre til at blande os, når en påvirket person finder bilnøglerne frem, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Bijouterismykker
Forbrugernyt
Bijouterismykker 

Smykker med bly og nikkel er skadelige for både miljø og sundhed. Begge metaller har i mange år været forbudt i forbindelse med fremstilling af smykker, alligevel sker det, at især billige smykker kan indeholde bly og nikkel. Især smykker, som sælges fra boder på strøg, festivaler og…

Læs mere
Buy Nothing Day 2015
Forbrugernyt
Buy Nothing Day 2015 

27. november 2015 opfordres forbrugere til at lade varerne ligge på hylderne.

Læs mere
Forbrugernyt
Er dit hjem medicinsikkert? 

Et stort antal danskere, herunder mange børn og unge, bliver hvert år indlagt som følge af medicinforgiftninger med bl.a. smertestillende piller og vitaminpiller. En stor del af disse forgiftninger kunne have været undgået, hvis tilgængeligheden af medicin i hjemmet var mindre. Men mange, især…

Læs mere
Kører du også over for gult?
Forbrugernyt
Kører du også over for gult? 

Hver tredje bilist tager den over for gult, selvom de kan nå at bremse. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^