Kategorier: Forbrugernyt  -  Sommer

Grillsikkerhed: Gode råd til sikker brug af grillen.

Grillning er på alle måder en ægte sommerfornøjelse, og med de rette forholdsregler kan du undgå uheld og sikre en dejlig og stemningsfuld oplevelse.

Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god grillaften.

Sådan mindsker du risikoen for at komme galt afsted
Når du griller skal du først og fremmest have styr på sikkerheden. Hvert år må brandvæsenet rykke ud til flere hundrede brande som følge af uforsigtig brug af grill. Bortkastet aske er den helt store synder, der tegner sig for næsten 70% af de formodede årsager til brandene.

Når du planlægger at grille, så skal du have styr på hvilke regler der gælder i blandt andet området omkring din bolig, i din grundejerforening og i din kommune. Det er kommunen, der fastsætte regler, der tillader, forbyder eller begrænser brug af ild. Fx er der forbud mod bål og grill tørre perioder. Tjek eventuelle brændforbud på brandfare.dk.

12 råd til sikker grillning

  1. Placer grillen i sikker afstand fra fx tørre planter, hække, bygninger og andet, der kan brænde.
     
  2. Grillen skal stå stabilt og på et ikke-brændbart underlag.
     
  3. Undgå at grille, hvis det blæser meget eller er meget tørt.
     
  4. Stil spande med vand parat, og hav haveslangen liggende klar, hvis en glød sætter omgivelserne i brand. Ring 1-1-2 ved brand som du ikke selv kan slukke.
     
  5. Hold altid børn væk fra grillen. En tredjedel af alle brandulykker sker med børn under fem år.
     
  6. Hold hund og kat væk fra grillen.
     
  7. Brug aldrig sprit eller benzin til at tænde op med. Dampene kan eksplodere.
     
  8. Kom aldrig mere optændingsvæske på, hvis du synes, det går for langsomt. Der er risiko for stikflammer, der kan give forbrændinger.
     
  9. Forlad ikke grillen, før den er slukket.
     
  10. Rester af aske og kul skal være helt kolde, før du smider dem ud ellers kan det antænde skraldespanden. Husk, at det kan tage over et døgn, før asken og kulresterne er kolde, og der ikke er gløder tilbage. Tjek at alt er slukket, når du er færdig med at grille.
     
  11. Hvis du har grillet på stranden, så husk at køle sandet af, så andre ikke får brændt fødderne.
     
  12. Tag aldrig grillen med inden døre. Der dannes livsfarlig kulilte.
Forbrugernyt
Gode råd til dig der har brændeovn 

Danskerne er blandt de folk i Europa, som er mest vilde med at tænde op i brændeovnen og sprede hygge og varme i hjemmet. Men din brændeovn kan være til gene for din nabo, hvis du f.eks. har en gammel ovn, som oser meget, eller hvis du fyrer forkert. Derfor lancerer Miljøstyrelsen en ny webportal om…

Læs mere
Undgå kræftfremkaldende stoffer når du griller
Sommer
Undgå kræftfremkaldende stoffer når du griller 

At grille er hyggeligt og sommermenuen tilberedt på grill er delikat, men svensk test viser at det sundhedsmæssigt ikke er ligegyldigt hvilen grill man bruger. Det er det svenske forbrugerblad Testfakta, der har undersøgt indholdet af de kræftfremkaldende PAH (Poly Aromatiske Hydrocarboner) i kød,…

Læs mere
Sommerdynen
Sommer
Sommerdynen 

I sommerperioden er der mange der plages af svedige og urolige nætter fordi de sover med en dyne, som ikke passer til årstiden. Derfor kan det være en god ide at finde en dyne, som i materialer og tykkelse passer til de varme nætter.

"Naturens egne produkter er fantastiske og kan ikke efterlignes.…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny klub for 'nederen' forældre 

Trafikkampagnen ’Nederen Forældre’ fra Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden, sætter fokus på børns brug af cykelhjelm. Fordelene ved at bruge cykelhjelm, taler deres eget sprog: Rådet for Sikker Trafik vurderer at omkring 800 hovedskader om året kan undgås, hvis alle cykler med hjelm. Men når børn…

Læs mere
Forbrugernyt
Har du styr på hjertestart? 

Hvert minut er livsvigtigt, når nogen får hjertestop - og det sker for omkring 3.500 danskere uden for hospital hvert eneste år. Rundt omkring i landet står der ifølge Trygfonden 13.000 hjertestartere klar til at "genstarte" hjerter efter hjertestop. Men hjertestartere gavner kun, hvis man ved, hvor…

Læs mere
Forbrugernyt
Michelin-stjerner til danske restauranter 

I dag præsenterede Michelin ved et stort anlagt pressemøde på Hotel d’ Angleterre de nye stjernerestauranter i Norden. Her fejrede branchen med direktør for Guide Michelin, Michael Ellis, i spidsen samt journalister og madskribenter den store begivenhed. Det blev til i alt 7 flotte stjerner til…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny klageportal for netkøb i EU 

Det skal være nemmere at klage over en vare og tjeneste, du har købt på nettet i et andet EU-land, skriver, skriver Forbruger Europa. Derfor har Europa-Kommissionen lanceret en ny klageportal, der gør det overskueligt at løse uenigheder gennem det europæiske klagesystem.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugere anklages for ulovlig download af film  

I øjeblikket modtager flere forbrugere breve med påstande om, at de ulovligt har downloadet film fra nettet. Brevene har fået forbrugerne til at klage til Forbrugerombudsmanden, som nu kommer med en klar opfordring.

Læs mere
Forbrugernyt
Kan et museklik gøre dig sundere? 

Det er nemt og bekvemt at handle dagligvarer online, og det giver inspiration til sundere mad og mindre madspild, når forbrugerne klikker ja til måltidskasser i abonnement, skriver Foreningen for Dansk Internet Handel.

Læs mere
Forbrugernyt
Skal der betales skat af store julegaver? 

Hvis du overvejer, at give dine børn ekstra store julegaver, så skal du være opmærksom på reglerne, så dine børn undgår at skulle betale gaveafgift, skriver Alliance Advokater Hørsholm.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^