Kategorier: Forbrugernyt  -  Sommer

Grillsikkerhed: Gode råd til sikker brug af grillen.

Grillning er på alle måder en ægte sommerfornøjelse, og med de rette forholdsregler kan du undgå uheld og sikre en dejlig og stemningsfuld oplevelse.

Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god grillaften.

Sådan mindsker du risikoen for at komme galt afsted
Når du griller skal du først og fremmest have styr på sikkerheden. Hvert år må brandvæsenet rykke ud til flere hundrede brande som følge af uforsigtig brug af grill. Bortkastet aske er den helt store synder, der tegner sig for næsten 70% af de formodede årsager til brandene.

Når du planlægger at grille, så skal du have styr på hvilke regler der gælder i blandt andet området omkring din bolig, i din grundejerforening og i din kommune. Det er kommunen, der fastsætte regler, der tillader, forbyder eller begrænser brug af ild. Fx er der forbud mod bål og grill tørre perioder. Tjek eventuelle brændforbud på brandfare.dk.

12 råd til sikker grillning

  1. Placer grillen i sikker afstand fra fx tørre planter, hække, bygninger og andet, der kan brænde.
     
  2. Grillen skal stå stabilt og på et ikke-brændbart underlag.
     
  3. Undgå at grille, hvis det blæser meget eller er meget tørt.
     
  4. Stil spande med vand parat, og hav haveslangen liggende klar, hvis en glød sætter omgivelserne i brand. Ring 1-1-2 ved brand som du ikke selv kan slukke.
     
  5. Hold altid børn væk fra grillen. En tredjedel af alle brandulykker sker med børn under fem år.
     
  6. Hold hund og kat væk fra grillen.
     
  7. Brug aldrig sprit eller benzin til at tænde op med. Dampene kan eksplodere.
     
  8. Kom aldrig mere optændingsvæske på, hvis du synes, det går for langsomt. Der er risiko for stikflammer, der kan give forbrændinger.
     
  9. Forlad ikke grillen, før den er slukket.
     
  10. Rester af aske og kul skal være helt kolde, før du smider dem ud ellers kan det antænde skraldespanden. Husk, at det kan tage over et døgn, før asken og kulresterne er kolde, og der ikke er gløder tilbage. Tjek at alt er slukket, når du er færdig med at grille.
     
  11. Hvis du har grillet på stranden, så husk at køle sandet af, så andre ikke får brændt fødderne.
     
  12. Tag aldrig grillen med inden døre. Der dannes livsfarlig kulilte.
Forbrugernyt
Kemi i fidget spinnere 

Fidget spinnere er på kort tid blevet forårets og sommerens store dille. DR Kontant og Forbrugerrådet TÆNK har i aftes sat fokus på skadelig kemi i det populære legetøj. Det har resulteret i flere indberetninger til Miljøstyrelsen om ulovlige mængder af blandt andet bly i fidget spinnere. Bly er et…

Læs mere
Forbrugernyt
DAB til DAB+: Sådan genindstiller du din DAB-radio 

Hvis man er en af de mere end 900.000 danskere, som dagligt lytter til DAB-radio, er der god grund til at rette antennerne mod sin radio i den kommende tid. For søndag den 1. oktober skifter det digitale radioformat DAB til det nye DAB+. I den forbindelse indledes en landsdækkende…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny markedsføringslov skal beskytte bedre mod spam, skjult reklame og priser uden moms 

I april vedtog Folketinget en ny markedsføringslov, der blandt andet skal skabe klarhed omkring forbrugers rettigheder og virksomheders forpligtelser, når markedsføringen sker på internettet og de sociale medier, som fx Facebook, Twitter og via bloggere. Den nye lov trådte i kraft 1. juli 2017, og i…

Læs mere
Forbrugernyt
Spis og støt 

Spis med og støt, når populære og anmelderroste restauranter som Kokkedal Slot, Mêlée, Köd, Sticks’n’Sushi, Restaurant Bind, Nordatlanten og Restaurant ET inviterer indenfor til en lækker tre-retters menu, som samtidig støtter Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning og forebyggelse.

Læs mere
Forbrugernyt
Nyhed: Smart ny feature giver bedre arbejdsstilling ved opvasken 

Med det nye innovative ComfortLift system introducerer Electrolux en ny ergonomiske løsning, som giver en bedre arbejdsstilling i køkkenet omkring opvasken og mindsker belastning af ryg og skuldre. Med den nye feature er opvaskemaskinen udstyret med en unik løftemekanisme, som sørger for at løfte…

Læs mere
Forbrugernyt
Vi vil have bæredygtige fisk på bordet 

Rødspætter, rejer og sild fylder meget på de danske frokostborde. Et flertal af danske forbrugere ønsker at købe mere bæredygtigt fisk og skaldyr, men er ikke klar over, at de faktisk kan gøre noget for verdens fiskebestande, ved ganske enkelt at vælge MSC mærket fisk, når de køber ind.

Læs mere
Forbrugernyt
Ny øko-rekord 

Aldrig har økologiske varer fyldt så meget i danskernes indkøbskurve som nu. Salget af øko-varer steg fra syv til otte mia. kroner, viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Dermed er salget steget med 14 procent, hvilket bringer den økologiske andel af det samlede fødevaresalg i…

Læs mere
Forbrugernyt
Økologer vil sende grise på badeferie 

Nu skal grisene have mulighed for at komme ud at bade. Forslaget fra Økologisk Landsforening baseres på flere forsøg, hvor videooptagelser dokumenterer trivsel hos svømmende grise. Se videoen her.

Læs mere
Forbrugernyt
Smid Tøjet Danmark 2017 

Fra 1. maj til 21. maj er det igen tid til at tømme klædeskabet og donere det brugte tøj til 'Smid Tøjet Danmark'. Det koster kun en forårsoprydning i garderoben at være med. Indtægterne fra Røde Kors' salg af genbrugstøj går til at hjælpe mennesker i nød og på flugt fra krig eller fra…

Læs mere
Forbrugernyt
Ingen bæredygtig tun i Danmark - Test din tun 

Danske supermarkeder klarer sig forbløffende dårligt, når det kommer til tun. Der findes ganske enkelt ikke en eneste dåse tun på hylderne i de danske fødevarebutikker, som forbrugerne kan købe med hel ren samvittighed og vished om, at de har smidt en bæredygtig vare i kurven, skriver internationale…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^