For sent til syn 

Som bilejer er du forpligtet til sørge for, at din bil synes. Synet foregår i den lokale synshal, hvor en autoriseret synsmand kontrollere at din bil lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer. Hvornår dit køretøj skal til syn afhænger af, hvilken type køretøj du har. For eksempel skal en almindelig personbil til periodisk syn fire år efter, at den er blevet indregistreret første gang, mens biler, der er over fire år, indkaldes til periodisk syn hvert andet år. 8 uger inden bilen skal være synet og godkendt, sender Færdselsstyrelsen en indkaldelsen til det periodiske syn digitalt via din e-Boks.

Hvis du ikke få synet bilen til tiden
Hvis du ikke får synet dit køretøj inden for synsfristen, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer. Fire uger senere vil Færdselsstyrelsen, på baggrund af dataudtræk fra Køretøjsregistret, sende dig et brev med påmindelse om det manglende syn. Her vil du blive anmodet om at få synet og godkendt dit køretøj inden for 5 uger fra brevdatoen eller afmelde det i Køretøjsregistret.
Overholder du ikke denne frist på 5 uger, vil du efterfølgende modtage et bødeforelæg på 2.000 kroner for manglende syn. Får du ikke godkendt eller afmeldt dit køretøj inden for fristen i bødeforelægget, vil du efterfølgende modtage endnu et bødeforlæg på 2.000 kroner for manglende afmelding af køretøjet. En uge efter det sidste bødeforlæg, vil Færdselsstyrelsen anmode politiet om at inddrage nummerpladerne.

Kilde: Færdselsstyrelsen

En lille en kan hjælpe kvinder med at blive gravide
Forbrugernyt
En lille en kan hjælpe kvinder med at blive gravide 

Ifølge BBC har forskerne nu fundet ud af at kvinder der slet ikke drikker alkohol har det sværere med at blive gravide end kvinder der drikker en til to genstande om dagen.

Læs mere
Kaffe i stedet for Panodil
Forbrugernyt
Kaffe i stedet for Panodil 

Koffein i te og kaffe kan hurtigere fjerne hovedpinen end de mest anvendte smertestillende piller.

Læs mere
Superkøleskab
Forbrugernyt
Superkøleskab 

Vestfrost og Teknologisk Institut har udviklet et nyt køleskab, der giver en helt ny mening til betegnelsen "lavenergi".

Læs mere
Svesken skifter navn
Forbrugernyt
Svesken skifter navn 

Hvad betyder et navn? For sveskeproducenterne betyder det ret meget ser det ud til.

Læs mere
Dyrt vaskepulver på TV
Forbrugernyt
Dyrt vaskepulver på TV 

Vaskepulver der drøner over skærmen i TV-reklamerne koster i gennemsnit næsten 50% mere end de hvidvaskemidler, der ikke har fået en tur over TV'et.

Læs mere
Forbrugernyt
Udsalg og førpriser  

På udsalg kan du være heldig at spare penge. Men af og til angiver butikkerne en urealistisk høj og helt forkert førpris, som varen måske aldrig har kostet. Så selv om du tror, at du kan spare en hel masse penge, sparer du måske slet ingenting. Og i værste fald kan du risikere, at varen er dyrere på…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^