For sent til syn 

Som bilejer er du forpligtet til sørge for, at din bil synes. Synet foregår i den lokale synshal, hvor en autoriseret synsmand kontrollere at din bil lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer. Hvornår dit køretøj skal til syn afhænger af, hvilken type køretøj du har. For eksempel skal en almindelig personbil til periodisk syn fire år efter, at den er blevet indregistreret første gang, mens biler, der er over fire år, indkaldes til periodisk syn hvert andet år. 8 uger inden bilen skal være synet og godkendt, sender Færdselsstyrelsen en indkaldelsen til det periodiske syn digitalt via din e-Boks.

Hvis du ikke få synet bilen til tiden
Hvis du ikke får synet dit køretøj inden for synsfristen, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer. Fire uger senere vil Færdselsstyrelsen, på baggrund af dataudtræk fra Køretøjsregistret, sende dig et brev med påmindelse om det manglende syn. Her vil du blive anmodet om at få synet og godkendt dit køretøj inden for 5 uger fra brevdatoen eller afmelde det i Køretøjsregistret.
Overholder du ikke denne frist på 5 uger, vil du efterfølgende modtage et bødeforelæg på 2.000 kroner for manglende syn. Får du ikke godkendt eller afmeldt dit køretøj inden for fristen i bødeforelægget, vil du efterfølgende modtage endnu et bødeforlæg på 2.000 kroner for manglende afmelding af køretøjet. En uge efter det sidste bødeforlæg, vil Færdselsstyrelsen anmode politiet om at inddrage nummerpladerne.

Kilde: Færdselsstyrelsen

Tips til køb af bærbar computer
Forbrugernyt
Tips til køb af bærbar computer 

Når man står og skal investere i en ny bærbar computer, er det nemt at blive forvirret. I den overvældende mængde af tekniske specifikationer, kan man nemt miste overblikket og glemme, hvad det er man skal kigge efter. Her får du 8 gode råd.

Læs mere
Forbrugernyt
Er du en shopaholic? 

Kvinder med egen økonomi, flere kredit- og kundekort, samt mere end 20 par sko hjemme er i farezonen for at udvikle sig til shopaholics. Det viser en ny undersøgelse fra CBS – Copenhagen Business School. Især danske kvinder mellem 25-44 år er i farezonen, og de kan fristes af e-handel, der har bragt…

Læs mere
Forbrugernyt
Samkørsel – sikkert, økonomisk og nemt! 

Bor dine venner eller familie ikke lige dér, på strækningen toget har valgt at suse. Eller ønsker du et alternativ til slumrende langsomme busser, og deres lidt hurtige venner ekspresbusser med færre stop. Orker du ikke at nøjes med din cykel i efterår og vinter, når du skal på arbejde og vejene er…

Læs mere
Danmarks største event mod madspild
Forbrugernyt
Danmarks største event mod madspild 

Torsdag den 9. oktober kl. 14 åbner Danmarks største event mod madspild: Sammen Mod Madspild. Alle er inviteret !

Læs mere
7 tips til strygning af tøj
Forbrugernyt
7 tips til strygning af tøj 

Leifheit, som producerer rengøringsartikler og -udstyr, har udgivet 7 råd, som gør strygning nemmere og mere effektivt.

Læs mere
Har I skimmelsvamp?
Forbrugernyt
Har I skimmelsvamp? 

Hovedpine, koncentrationsbesvær eller problemer med at trække vejret? Hvert ottende danske hjem er ramt af skimmelsvamp. Symptomerne i forbindelse med skimmelsvampeangreb er ubehagelige og kan gøre folk syge.

Læs mere
Forbrugernyt
Slik og snacks er også et problem for miljøet 

Slik og snacks er ikke kun et problem for sundheden, men også for miljøet. Et studie udgivet af Nordisk Ministerråd viser blandt andet, at et kilo chips udleder 20 gange så meget CO2 som et kilo rå, uforarbejdede kartofler. Og slik har en endnu større skadevirkning på miljøet.

Læs mere
Flere shopper online
Forbrugernyt
Flere shopper online 

E-handel bare vokser og vokser !

Læs mere
Køb autodele på nettet
Forbrugernyt
Køb autodele på nettet 

Hvis du leder efter nye autodele til din bil, så kan det godt betale sig at tage et kig på nettet, inden du vælger at gå ned til din sædvanlige forhandler …

Læs mere
Forbrugernyt
Stem på en god idé! 

En ny kampagne skal være med til at sætte fokus på og anerkende kommunale ansattes gode initiativer og tiltag.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^