For sent til syn 

Som bilejer er du forpligtet til sørge for, at din bil synes. Synet foregår i den lokale synshal, hvor en autoriseret synsmand kontrollere at din bil lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer. Hvornår dit køretøj skal til syn afhænger af, hvilken type køretøj du har. For eksempel skal en almindelig personbil til periodisk syn fire år efter, at den er blevet indregistreret første gang, mens biler, der er over fire år, indkaldes til periodisk syn hvert andet år. 8 uger inden bilen skal være synet og godkendt, sender Færdselsstyrelsen en indkaldelsen til det periodiske syn digitalt via din e-Boks.

Hvis du ikke få synet bilen til tiden
Hvis du ikke får synet dit køretøj inden for synsfristen, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer. Fire uger senere vil Færdselsstyrelsen, på baggrund af dataudtræk fra Køretøjsregistret, sende dig et brev med påmindelse om det manglende syn. Her vil du blive anmodet om at få synet og godkendt dit køretøj inden for 5 uger fra brevdatoen eller afmelde det i Køretøjsregistret.
Overholder du ikke denne frist på 5 uger, vil du efterfølgende modtage et bødeforelæg på 2.000 kroner for manglende syn. Får du ikke godkendt eller afmeldt dit køretøj inden for fristen i bødeforelægget, vil du efterfølgende modtage endnu et bødeforlæg på 2.000 kroner for manglende afmelding af køretøjet. En uge efter det sidste bødeforlæg, vil Færdselsstyrelsen anmode politiet om at inddrage nummerpladerne.

Kilde: Færdselsstyrelsen

Forbrugernyt
Unge i tvivl om rettigheder, når de shopper på nettet 

Forventningens glæde bliver jævnligt overhalet indenom af ærgrelse, når de unge pakker det seneste netkøb som fx den nye bluse eller mobiltelefon ud. De unge er nemlig rigtig gode til at handle i netbutikker, men desværre knap så gode til at kende og bruge deres rettigheder. En ny kampagne skal lære…

Læs mere
Forbrugernyt
Danmarks første mælk i grøn karton 

I kampen for at nedbringe mængden af drivhusgasser og reducere udledning af CO2, er udviklingen af mere miljøvenlig emballage et af fokusområderne. Det gælder al emballering, men i særdeleshed den emballage som anvendes i de store produktioner af dagligvarer. Her kan en mere miljøvenlig emballering…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny gadget zapper hjernen frisk 

En ny amerikansk gadget, der zapper hjernen med elektriske impulser, vækker begejstring blandt anmeldere.

Læs mere
Forbrugernyt
Hvad er dit redningsnummer? 

Vidste du, at danske badestrande har numre, så du med et redningsnummer, kan give nøjagtig oplysning om, hvor der er sket en badeulykke?

Læs mere
Forbrugernyt
Bekymrende mange spritbilister 

Vi skal derfor alle blive bedre til at blande os, når en påvirket person finder bilnøglerne frem, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Bijouterismykker
Forbrugernyt
Bijouterismykker 

Smykker med bly og nikkel er skadelige for både miljø og sundhed. Begge metaller har i mange år været forbudt i forbindelse med fremstilling af smykker, alligevel sker det, at især billige smykker kan indeholde bly og nikkel. Især smykker, som sælges fra boder på strøg, festivaler og…

Læs mere
Buy Nothing Day 2015
Forbrugernyt
Buy Nothing Day 2015 

27. november 2015 opfordres forbrugere til at lade varerne ligge på hylderne.

Læs mere
Forbrugernyt
Er dit hjem medicinsikkert? 

Et stort antal danskere, herunder mange børn og unge, bliver hvert år indlagt som følge af medicinforgiftninger med bl.a. smertestillende piller og vitaminpiller. En stor del af disse forgiftninger kunne have været undgået, hvis tilgængeligheden af medicin i hjemmet var mindre. Men mange, især…

Læs mere
Kører du også over for gult?
Forbrugernyt
Kører du også over for gult? 

Hver tredje bilist tager den over for gult, selvom de kan nå at bremse. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^