For sent til syn 

Som bilejer er du forpligtet til sørge for, at din bil synes. Synet foregår i den lokale synshal, hvor en autoriseret synsmand kontrollere at din bil lever op til de gældende regler for godkendelse og syn af køretøjer. Hvornår dit køretøj skal til syn afhænger af, hvilken type køretøj du har. For eksempel skal en almindelig personbil til periodisk syn fire år efter, at den er blevet indregistreret første gang, mens biler, der er over fire år, indkaldes til periodisk syn hvert andet år. 8 uger inden bilen skal være synet og godkendt, sender Færdselsstyrelsen en indkaldelsen til det periodiske syn digitalt via din e-Boks.

Hvis du ikke få synet bilen til tiden
Hvis du ikke får synet dit køretøj inden for synsfristen, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer. Fire uger senere vil Færdselsstyrelsen, på baggrund af dataudtræk fra Køretøjsregistret, sende dig et brev med påmindelse om det manglende syn. Her vil du blive anmodet om at få synet og godkendt dit køretøj inden for 5 uger fra brevdatoen eller afmelde det i Køretøjsregistret.
Overholder du ikke denne frist på 5 uger, vil du efterfølgende modtage et bødeforelæg på 2.000 kroner for manglende syn. Får du ikke godkendt eller afmeldt dit køretøj inden for fristen i bødeforelægget, vil du efterfølgende modtage endnu et bødeforlæg på 2.000 kroner for manglende afmelding af køretøjet. En uge efter det sidste bødeforlæg, vil Færdselsstyrelsen anmode politiet om at inddrage nummerpladerne.

Kilde: Færdselsstyrelsen

Forbrugernyt
Ny gratis app sladrer om kemi i dine plejeprodukter 

Kemiluppen er navnet på en ny, gratis app fra Forbrugerrådet Tænk Kemi, der skal hjælpe forbrugerne med at finde rundt i de uønskede stoffer i de personlige plejeprodukter.

Læs mere
Forbrugernyt
Fredag går Danmark i sort 

Danske netbutikker skruer forventningerne til ”Black Friday” op, mens forbrugerne gør sig klar til at gå klik-amok, når sidste fredag i november går i sort. Det viser nye tal fra Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH.

Læs mere
Forbrugernyt
Find vej til lokal økologi 

Nu bliver det nemt at finde en økologisk gårdbutik i nærheden eller en restaurant eller café med øko-mad på menuen. Økologisk Landsforening har udviklet en online vejviser til lokal økologi.

Læs mere
Forbrugernyt
Flere vælger økologisk frugt og grønt 

Salget af økologiske dagligvarer steg sidste år med 6 procent. Stigningen mærkes blandt andet ved onlinehandel, og derfor udfordrer nemlig.com nu de traditionelle supermarkeder ved, at tilbyde et endnu større udvalg af økologisk frugt og grønt.

Læs mere
Forbrugernyt
Julegaveindkøb på nettet hitter igen 

Julegavekøb på nettet bliver et hit igen i år, og kunderne gør det især for at undgå juletrængsel, ligesom det sparer tid at købe julegaverne hjemmefra, viser dansk E-handelsanalyse. "Det bliver endnu en glædelig jul på nettet med godt gang i e-handlen. Bekvemmelighed spiller kraftigt ind, når…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugere kan selv undgå at blive snydt 

Hvis emballagen lover mere, end den kan holde, er varedeklarationen en sikker vej til et retvisende billede af fødevaren.

 

Læs mere
Forbrugernyt
Do it for Mom 

Spies' opsigtsvækkende reklamekampagnevideo ”Do it for Mom” er på nuværende set af ikke mindre end 5 millioner Youtube brugere. Kampagnen, der skal øge bureauets salg af ferierejser til et yngre publikum, er målrettet den stadig større, yngre del af befolkningen, der ikke har stiftet familie.

Læs mere
Forbrugernyt
Chikane på Facebook: Mange kunne blive dømt 

På Facebook er der ofte været sager, hvor brugere giver udtryk for ekstreme følelser eller udtrykker sig krænkende. Men selv om mange bryder loven, slipper de ofte for straf, skriver Syddansk Universitet.

Læs mere
Forbrugernyt
Selina Juul skal blogge om madspild på The Huffington Post 

Stifter af forbruger-bevægelsen ’Stop Spild Af Mad’, Selina Juul, skal fremover blogge om madspild og grøn omstilling på det internationalt anerkendte ’The Huffington Post’.

Læs mere
Forbrugernyt
Kan du sms'e mens du kører bil? 

I en ny undersøgelse blandt bilister, der har været ved at køre galt eller har kørt galt, siger hele 44 %, at de var uopmærksomme bag rattet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^